PRAVILA PONAŠANJA

SUKLADNO ZAKONU O JAVNOM OKUPLJANJU (NN RH broj 128/99) I ZAKONU O SPRJEČAVANJU NEREDA NA ŠPORTSKIM NATJECANJIMA (NN RH broj 117/2003) NK INTER ZAPREŠIĆ DONOSI SLEDEĆA PRAVILA PONAŠANJA NA STADIONU:

 

 1. ZABRANJENO JE POSJEDOVANJE ILI KONZUMIRANJE ALKOHOLNIH PIĆA, DROGE, POSJEDOVANJE PIROTEHNIČKIH SREDSTAVA I ORUŽJA TE UNOŠENJE LIMENKI ILI STAKLENE AMBALAŽE U PROSTOR GLEDALIŠTA NA STADIONU UOČI, ZA VRIJEME I NAKON UTAKMICE.
 2. ZABRANJENO JE UNOŠENJE I ISTICANJE TRANSPARENATA, ZASTAVA ILI ČEGA DRUGOG S TEKSTOM, SLIKOM, ZNAKOM ILI OBILJEŽJEM KOJE ISKAZUJE ILI POTIČE NASILJE ILI MRŽNJU NA TEMELJU RASNE, NACIONALNE ILI VJERSKE PRIPADNOSTI ILI NEKE DRUGE POSEBNOSTI.
 3. ZABRANJENO JE BACANJE PREDMETA U NATJECATELJSKI ILI GLEDATELJSKI PROSTOR.
 4. ZABRANJENO JE PJEVANJE PJESAMA ILI DOBACIVANJE PORUKA ČIJI SADRŽAJ ISKAZUJE ILI POTIČE MRŽNJU ILI NASILJE NA TEMELJU RASNE, NACIONALNE ILI VJERSKE PRIPADNOSTI ILI NEKE DRUGE POSEBNOSTI.
 5. ZABRANJENO JE PALJENJE I BACANJE PIROTEHNIČKIH SREDSTAVA KAO I UPORABA VATRENOG ILI KAKVOG DRUGOG ORUŽJA NA PROSTORU STADIONA. 
 6. ZABRANJENO JE PALJENJE NAVIJAČKIH REKVIZITA ILI DRUGIH PREDMETA, A POSEBICE UNIŠTAVANJE INVENTARA STADIONA.
 7. NAJSTROŽE JE ZABRANJENO POZIVANJE ILI POTICANJE KAO I SUDJELOVANJE U TUČNJAVI ILI NAPADU NA DRUGE GLEDATELJE, REDARE, SLUŽBENE OSOBE ORGANIZATORA NATJECANJA, SPORTAŠE I DRUGE SUDIONIKE U NATJECANJU.
 8. NAJSTROŽE JE ZABRANJEN ULAZAK U NATJECATELJSKI PROSTOR STADIONA.
 9. USLIJED PROTUPRAVNOG PONAŠANJA POJEDINCA ILI GRUPE GLEDATELJA ORGANIZATOR ĆE S CILJEM ZAŠTITE SIGURNOSTI NA STADIONU PRIVREMENO ILI TRAJNO PREKINUTI NATJECANJE. U SLUČAJU IZVANREDNIH SITUACIJA, GLEDATELJI SU OBVEZNI POSTUPATI SUKLADNO UPUTAMA ORGANIZATORA I REDARSKE SLUŽBE.
 10. IZGREDNIKA ILI GRUPU IZGREDNIKA ORGANIZATOR ĆE TRENUTAČNO SPRIJEČITI U IZGREDU PUTEM REDARSKE SLUŽBE I PRIPADNIKA MUP-A  PREMA ZAKONU O JAVNOM OKUPLJANJU I ZAKONU O SPRJEČAVANJU NEREDA NA ŠPORTSKIM NATJECANJIMA.
 11. PROTIV IZGREDNIKA ĆE SE PODNIJETI KAZNENE PRIJAVE, TE ĆE SE PREMA ZAKONU KAZNITI NOVČANOM KAZNOM, KAZNOM ZATVORA, ODNOSNO VREMENSKOM ZABRANOM DOLASKA NA UTAKMICE.

 

GLEDATELJI MORAJU SJEDITI NA MJESTIMA ZA KOJA POSJEDUJU ULAZNICU

ULAZAK NA STADION PREDSTAVLJA BEZUVJETAN PRIHVAT NAVEDENIH PRAVILA