Inter Zaprešić

Feljton 5 - Teške godine i novi uzlet

Datum objave: 30.06.2016

Nije bilo lako prihvatiti novonastalo stanje. Samo godinu dana nakon borbe za titulu i europske promocije Inter se opet našao u drugoligaškom okruženju. Srećom, povratak je izboren ekspresno i od 2007. Zaprešićani su opet bili prvoligaši.
Uslijedile su teške godine borbe za očuvanje statusa, a iskorak je napravljen u sezoni 2010/11. kada je osvojeno peto mjesto u državi. Nažalost, dvije godine kasnije uslijedilo je novo ispadanje u Drugu HNL. Tijekom sezone 2013/14. nije izboren povratak u prvoligašku konkurenciju, ali Zaprešićanima je to uspjelo u proljeće 2015. Glavni čovjek kluba Branko Laljak povukao je odličan potez kada je za trenera angažirao Samira Toplaka. On je vodio Inter u povratničkoj sezoni, a kao glavni igrač isprofilirao se makedonski golgeter Ilija Nestorovski.
Iskušana veza nastavila je odlično funkcionirati i u sezoni 2015/16. Toplak je sastavio izvrsnu momčad u kojoj su mnogi igrači doživjeli procvat. Nestorovski je ostao udarna igla, nezaustavljivo je tresao mreže i na kraju došao do osvajanje naslova najboljeg strijelca Prve HNL, što nijednom Interovu igraču ranije nije uspjelo.
Inter je u sezoni 2015/16. najprije mirno osigurao prvoligaški status i za sljedeću sezonu, potom osvojio 5. mjesto ostvarivši niz vrijednih rezultata. Naravno, sve to ili nešto slično valjat će ponoviti i u novoj natjecateljskoj godini.
Interova prošlost je duga i bogata, ima se čovjek za čim osvrnuti. Treba učiniti sve kako bi i predstojeće godine Inter i grad Zaprešić potvrđivale kao važnu točku na karti hrvatskog nogometa.. (Ivica Pezelj)