Inter Zaprešić

Feljton 4 - Borba za naslov i Europa 2005

Datum objave: 11.06.2016

Josip Kuže uspješno je odradio povratničku sezonu, da bi u natjecateljsku godinu 2004/05. Žute poveo trener Srećko Bogdan. Te sezone Interov su dres, između ostalih, nosili Luka Modrić i Vedran Ćorluka. Prvi je igrao tijekom jesenskog dijela natjecanja, dok je drugi u Zaprešiću odradio cijelu sezonu.
Bogdanov Inter briljantno je krenuo i u prvih šest kola ostvario svih šest pobjeda. Donijelo je to prvo mjesto, te najavilo Zaprešićane kao ozbiljne kandidate za naslov prvaka. Inter je cijele sezone bio vrlo konkurentan i praktički se do zadnjeg kola s Hajdukom borio za prvo mjesto. Pred kraj prvenastva zaprešićki derbi s Hajdukom napunio je tribine, a utakmica je okončana raezultatom 1:1. Splićani su na kraju ipak osvojili titulu, dok je Inter zauzeo drugo mjesto, što je do danas ostao najbolji plasman Žutih u Prvoj HNL. Biti drugi u državi zaista je velika stvar!
Drugim mjestom Inter je izborio nastup u kvalifikacijama tadašnjeg Kupa UEFA, današnje Europske lige. Ono što je Žutima onemogućeno odlukom UEFA-e 1992., dogodilo se trinaest godina kasnije. Inter je ugledao Europu!
Ždrijeb je Zaprešićanima za suparnika donio Crvenu zvezdu. Prva utakmica igrana je u Zaprešiću, gdje su Beograđani pobijedili 3:1, da bi na svom terenu potvrdili prolaz rezultatom 4:0. Zvezda je bila bolja, ali Zaprešićanima je ostalo sjećanje na europski izlet.
Sve u svemu, iza Intera je bila uzbudljiva i vrlo uspješna godina. Mnogo se u tom razdoblju napravilo, ali ono što je slijedilo nije bilo tako ugodno. Inter je, naime, 2006. po drugi put ispao iz prvoligaškog društva. (Ivica Pezelj)