Inter Zaprešić

ZULIM: U VINKOVCIMA OSTVAREN CILJ

Datum objave: 22.02.2017

Inter je u Vinkovcima odigrao finu utakmicu i osvojio bod (1:1) protiv Cibalije. Na taj način naša momčad zadržala je 12 bodova prednosti pred Vinkovčanima, kao i, pokazalo se kasnije, Splitom.

Jedan od sudionika gostovanja u gradu na Bosutu bio je i Marin Zulim. On je u 68.minuti zamijenio Marija Brlečića i pripomogao u uspješnom Interovom nastupu. Zulim kaže:

-U Vinkovce smo išli oslabljeni, bez nekoliko važnih igrača. Cilj je bio ne izgubiti i to smo ostvarili. Dobro smo odigrali, remizirali i zadržali prednost u odnosu na Cibaliju i Split. Imali smo prilike i za pobjedu, ali vinkovački rezultat je pravedan.

Zulim je vrijedan član Interove svlačionice. Ovaj 25-godišnji Trogiranin čest je adut kojeg trener Samir Toplak izvlači u drugom poluvremenu. U ovom prvenstvu prikupio je 13 nastupa, od toga je 12 puta ušao s klupe.

-Dobro je, zadovoljan sam ulogoim u momčadi. Igrao 5, 10, 30 minuta ili cijelu utakmicu, uvijek se trudim dati maksimum. Želim u što većoj mjeri pomoći momčadi, a odluke su trenerove. Ima tu i dosta rotiranja, pa sam, primjerice, u Vinkovcima išao na krilo i, kažu, dobro zatvorio tu stranu.

U košarci se zna reći kako nije važno tko počinje, već tko završava utakmicu.

-Dobro, ovo je nogomet i bolje je biti u početnom sastavu. Ali, najvažnije je igrati i dobro koristiti minutažu.

Zanimljiv je Zulimov nogometni put. Hajdukova omladinska škola, kasnije Lučko, Osijek, Split, Istra, Dugopolje. Sad je Marin u Interu već godinu i pol.

-Normalno, nadam se prvoj postavi. Treneri su mi dodijelivali razne pozicije. Počeo sam kao napadač, pa igrao krilo, veznog. Najviše mi odgovara u vezi, na poziciji polušpice.

U Medulinu smo vidjeli i kako dobro izvodi slobodne udarce, nada se da će na njegovom kontu uskoro biti i poneki pogodak. Sada je posvećen onom što ubrzo slijedi, nedjeljnoj zaprešićkoj utakmici s Rijekom, potom gostovanju kod Dinama.

-To su zapravo dvije najlakše utakmice. Nemamo što izgubiti, igrat ćemo bez opterećenja. Treba dati maksimum, uživati i vjerovati u poneki bod. (I. Pezelj)