frelih_vijesti_090719

PREDSTAVLJAMO VRATARA FRELIHA

Datum objave: 10.07.2019

U Interove redove ovog je ljeta došao zanimljiv vratar iz Slovenije. On je Žiga Frelih, rođen 1998. u Ljubljani, visok 197 cm, a stigao je iz prvoligaša Krškog. Žiga je započeo sve četiri Interove pripremne utakmice, što jasno govori da je u ovom trenutku prva opcija trenera Toplaka.

-Tako je u ovom trenutku, ali svjestan sam da se to može brzo promijeniti. Zato svaku utakmicu, svaki trening treba biti na maksimumu koncentracije. Četvorica smo vratara i konkurencija je odlična – govori Frelih, misleći pritom na Matkovića, Berkovića i Topića, koji vrijedno rade pod vodstvom dokazanog stručnjaka Dragutina Pavalića.

Zanimalo nas je kako Žiga doživljava prve zaprešićke tjedne?

-Mislim da sam došao u pravu sredinu, mjesto na kojem mogu uživati u nogometu. Krško je blizu granice s Hrvatskom, pa sam prilično upućen u ovdašnju klupsku scenu. S Interom smo igrali prijateljske utakmice, a znam dosta i o najboljima, Dinamu, Rijeci, Hajduku, Osijeku. Stoga slobodno mogu kazati kako hrvatski klupski nogomet predstavlja razred više u odnosu na slovenski.

Što u toj hrvatskoj ligi može Frelih s Interom?

-Momčad je prošle sezone zadržala prvoligaški status, ali nadam se da će nam dometi ove sezone biti viši. Moja tiha želja je borba za peto mjesto i plasman u Europu. Vidim da je ekipa dobra, a možda dođe i još poneko pojačanje. No, i ovi momci su OK.

Primijetili smo da su Žigu u Zaaprešić dolazili gledati članovi obitelji, blizina Slovenije u tom smislu sasvim olakšava dolaske.

-Treba im manje od dva sata pa dođu kad imaju vremena.

Za kraj smo Freliha upitali i o poznatim vratarima koje najradije gleda?

-Naš Oblak, zatim Ter Stegen, Neuer, Alison, svakako i Handanovič, od svakog pokušavam pokupiti ono najbolje. Volim moderne golmane, koji rado igraju nogom, sudjeluju u igri. Smatram kako je to i moja jaka strana – zaključio je nadareni vratar. (I. Pezelj)