BOD U IGRI S GORICOM

S DINAMOM ZA GUŠT

Datum objave: 18.05.2019

Interovi nogometaši u najvažnijem trenutku odradili su pravi posao. U Puli su svladali Istru 1961 i pobjedom 1:0 zabetonirali prvoligaški status. Pogodak Serderova odveo je našu momčad do trijumfa i sada su u Zaprešiću na dnevnom redu nogometni dani zadovoljstva. Laknulo je i treneru Samiru Toplaku, koji je u još jednoj sezoni ispunio cilj. Iako je bilo podbačaja i turbulencija, Interov sastav opet je pronašao put do mirne luke. Toplak najprije kaže:

-Eto, dva kola prije kraja ostvarili smo cilj koji je pred nas stavljen uoči početka prvenstva. Osobno žalim što nismo malo više na tablici, ali ovo je sada naša realnost. Uspjeli smo i upućujem čestitke svim igračima, cijelom stožeru, upravi i svima u klubu. Zajednički smo odradili vrhunski posao!

Vratio se Samir u dane uoči pulske utakmice...

-Puno smo pričali, pojedinačno psihološki pripremali igrače. Pazili smo da ih ne preopteretimo, ali bila im je jasna važnost utakmice. Skupili su glave, obrambeno odigrali TOP, te uz malo sreće sačuvali našu mrežu. Naprijed nas je opet izvukao Serderov, koji je pravo otkriće proljeća. Kako smo jesenas veličali Andrića, tako isto sada treba kazati koliko nam znače Serdijevi pogoci. Koju god poziciju igra – Serderov zabija. Nesumnjivo je veliki dobitak za našu momčad.

U pretposljednjem kolu Inter će biti domaćin Dinamu, utakmica za gušt zakazana je za subotu 18. svibnja s početkom u 16.30 sati.

-Bez obzora na osiguran ostanak, u taj dvoboj ulazimo apsolutno natjecateljski. Dinamo je vrhunski tijekom cijele sezone, a nema ljepšeg oproštaja od naše publike nego što je to utakmica s prvakom. Trebamo otpustiti kočnice, nadmetati se i vidjeti gdje smo u odnosu na Dinamo. Malo smo psihološki ispražnjeni, ali pred nama je nastup za koji dodatna motivacija nije potrebna – zaključio je Toplak. (I. Pezelj)