Inter Zaprešić

Vrijedna pobjeda u Celju

Datum objave: 09.10.2016

Nogometaši Intera odlično su iskoristili subotu. Gostovali su u Celju i rezultatom 2:0 svladali istoimenog snažnog slovenskog prvoligaša. Pogotke su postigli Ottochian u 75. i Mamut u 90. minuti.

Celje odnedavno vodi hrvatski trener Igor Jovićević, no u srazu sa Zaprešićanima njegovi su nogometaši suočeni s porazom. Bila je to zanimljiva utakmica, u kojoj je Inter prikazao mnogo dobroga.

U prvom poluvremenu Celjanima su opasno prijetili Brlečić, Kolar, Ottochian, Mazalović, no tada nije došlo do promjene rezultata. U nastavku je trener Samir Toplak uveo mnogo novih igrača, a prigoda je bilo pred jednim i drugim vratima. Valja istaknuti nekoliko odličnih obrana vratara Mrmića, koji je vrhunskim reakcijama zaustavljao pokušaje domaćina.

Pred kraj utakmice stigli su i Interovi pogoci. U 75. minuti Šoljić je oduzeo loptu Celjanima, a Ottochian u završnici akcije odmjerenim udarcem zatresao mrežu. U 90. minuti Polizzi je asistirao Mamutu, koji je smireno reagirao i postavio konačnih 2:0 za naš klub.

Trener Toplak nakon utakmice je kazao:

-Prvih 15 minuta bili smo teški od puta i nismo dobro izgledali. Celje je bilo jako agresivno i razigrano. Imali smo problema doći do pasa, ali nakon što je presing domaćina otupio, počeli smo igrati i stvorili dosta prilika. Naravno, zadovoljan sam ostvarenim, kako u prvom tako i u drugom poluvremenu. Osim tih početnih 15 minuta, sve je bilo dobro.

Interov sastav: Čović, Bosec, Filipović, Komorski, Mesfin, Mazalović, Brlečić, Altiparmakovski, Puljić, Ottochian, Kolar. Još su igrali: Mrmić, Hanžek, Kunštić, Kulenović, Čeliković, Šoljić, Čirjak, Danoski, Polizzi, Mamut. (I. Pezelj)