Inter Zaprešić

PETAR MAMIĆ UOČI DINAMA

Datum objave: 18.05.2018

Petar Mamić privodi kraju vrlo dobru sezonu. Ovaj mladi reprezentativac od prošloga je rujna standardan u Interovoj momčadi, upisao je 23 nastupa u HNL-u i tri u Kupu. U Zaprešiću je stekao novi zamah u karijeri, na poziciji lijevog bočnog privukao je mnoge pohvale. Na početku razgovora osvrnuo se na momčadski, ali i na vlastiti učinak.

-Šteta što smo ostali bez petog mjesta. Poskliznuli smo se protiv Lokomotive, ali to ne mijenja ocjenu da je ovo uspješna sezona. Da nam je netko ljetos ponudio ovakav učinak, odmah bismo potpisali – započeo je Mamić i nastavio:

-Osobno, napravio sam i više nego što sam očekivao. Nisam do ove sezone igrao 1. ligu u kontinuitetu, a to mi je najbitnije. Stoga hvala treneru Toplaku što je imao povjerenja u mene. Vjerujem u sebe, ali trebala mi je sezona kakvu sam ostvario u Zaprešiću.

Koje je utakmice Petar najbolje odigrao?

-Izdvojio bih onu kada smo u Kranjčevićevoj pobijedili Lokomotivu 3:2, kao i nastupe u dva domaća trijumfa nad Osijekom.

Inter u miru šestog mjesta očekuje završno kolo. U subotu 19. svibnja (19 sati) naša momčad gostuje u Maksimiru kod novog prvaka Dinama. Dinama koji je, unatoč tituli, opet promijenio trenera i umjesto Nikole Jurčevića angažirao Nenada Bjelicu.

-Usprkos svim teškoćama Dinamo je ipak prvak i sigurno želi pobjedom proslaviti naslov. Valjda će se skupiti i nešto publike... Mi u Maksimir idemo opušteni, sa željom da na kraju sezone odigramo dobru utakmicu. I, ukaže li se prilika, pokvarimo veselje Dinamu.

Mamić se ustvari vraća doma. Prošao je Dinamovu školu, ima i jedan nastup za prvu momčad 'modrih', a ovih tjedana često ga se spominje u kontekstu povratka u Maksimir.

-Iako sam odrastao u Dinamu, još uvijek nisam u Maksimiru odigrao utakmicu kao domaćin. Taj jedini ligaški nastup za Dinamo odradio sam u Puli. A što se tiče mogućeg transfera, ne mogu ništa konkretno kazati. Sigurno je kako mi je igranje za Dinamo životni san, ali i u Zaprešiću mi je odlično. S Interom imam još godinu dana ugovora i neće biti problema ostanem li i dalje tu – zaključio je Petar. (I. Pezelj)