vijesti_istra_301018

ODRŽANA SKUPŠTINA, TRAŽI SE STRATEŠKI PARTNER

Datum objave: 14.12.2018

Održana je godišnja Skupština NK Inter-Zaprešić, na kojoj su verificirani odluke i izvješće s izborne Skupštine, upriličene u svibnju. Sjednicu je vodio predsjednik Skupštine Davor Vašiček, a započela je minutom šutnje u počast Nikoli Laljku, najstarijem skupštinaru koji je ove godine preminuo.

Kako su još dva člana Skupštine napustila njezino članstvo, izabrana su tri nova člana, Tadija Bekavac, Stipe Brnas i Tomislav Bezuh. Također, Izvršni odbor ima dva nova člana, Danijela Saića i Mirka Erića. Vladimir Pavetić, predsjednik IO-a, podnio je izvješće o realizaciji programa rada i financijskom aspektu zaključno sa završetkom studenoga. Pavetić je istaknuo kako su sve Interove natjecateljske kategorije u sezoni 2017/18. zadržale status. Prva momčad prvoligašku utrku okončala je na sedmom mjestu, a istu poziciju zauzima i u ovom trenutku. Izborila je i plasman u polufinale Kupa Hrvatske nakon 26 godina, što je velik uspjeh. Pavetić naglašava kako je tijekom 2018. godine Interova Škola mladeži postala bogatija za 100 igrača, a povećan je i broj trenera. Stoga Škola sada ima 18 ekipa s više od 400 nogometaša. Ove godine rekonstruiran je glavni teren, to je učinjeno u skladu s najsuvremenijom tehnologijom. Pavetić je tim povodom uputio zahvale Gradu Zaprešiću i Hrvatskom nogometnom savezu. Istaknuo je i kako Inter u ovom trenutku ima izvršene sve financijske obveze.

Za 2019. godinu ciljevi su jasni. Plan je da prva momčad zadrži prvoligaški status, a isto se odnosi na juniore, kadete i pionire. Planira se i proširenje aktivnosti Škole mladeži, te nastavak stručnog usavršavanja trenerskog kadra. Cilj je i pronalaženje strateškog partnera, te preoblikovanje kluba u športsko dioničko društvo.

O tome je više kazao direktor Branko Laljak, stavivši naglasak upravo na pronalaženje strateškog partnera. Laljak je kazao:

-Činjenica je da smo i dalje relativno uspješni i konkurentni u Prvoj ligi i prioritet je zadržavanje statusa, kako seniora, tako i ostalih. No, za to su potrebna sve veća financijska sredstva. U tom smislu postajemo nedovoljno konkurentni, jer nas naše okružje ne servisira u dovoljnoj mjeri. Zbog toga nam je potreban strateški partner, sa svojom financijskom injekcijom i programom. Sljedeće godine, kada slavimo 90. obljetnicu postojanja kluba, postoji ozbiljna opasnost borbe za prvoligaški ostanak, možda i igranja kvalifikacija. Učinit ćemo sve da to izbjegnemo, ali u ovom trenutku još lošije izgledaju perspektive za sezonu 2019/20. u slučaju da ne pronađemo strateškog partnera. Želimo ući u proces preoblikovanja i bilo bi logično da Grad Zaprešić bude bar s 25 posto zastupljen u vlasničkoj strukturi. Sve financijske obveze za 2018. godinu smo ispunili, a sa zadovoljstvom mogu kazati kako smo, među 1500 klubova u Hrvatskoj, mi na šestom-sedmom mjestu.

U financijskom planu za 2019. godinu planirani prihodi iznose 14 milijuna i 190 tisuća kuna, a jednaki su i planirani rashodi. Već je spomenuto kako će naš klub sljedeće godine proslaviti 90. rođendan, što će biti obilježeno i svečanom sjednicom. (I. Pezelj)