skupstina_120419

SKUPŠTINA ODLUČILA: INTER IDE U PREOBLIKOVANJE

Datum objave: 12.04.2019

Skupština NK Inter-Zaprešić na sjednici održanoj ovog petka odlučila je da se pokrene postupak za preoblikovanje našeg kluba u sportsko dioničko društvo sukladno Zakonu o sportu. Ovo je nastavak prosinačke najave direktora Branka Laljka, koji je tada, također na zasjedanju klupske Skupštine, rekao kako bi Interov put trebao ići prema procesu preoblikovanja, odnosno pronalasku strateškog partnera.

Direktor Laljak i na novoj je sjednici Skupštine, koju je vodio njezin predsjednik Davor Vašiček, istaknuo nužnost i važnost ovog koraka. Direktor je istaknuo:

-Klub mora naći drugačiji način organiziranja i financiranja u odnosu na dosadašnji. To je neophodno ako želimo i dalje biti konkurentan prvoligaš. Namjera je podignuti proračun na razinu od oko tri milijuna eura ili dvadesetak milijuna kuna. U tom slučaju Inter bi imao uvjete za stabilan prvoligaški život, koji bi uključivao i kucanje na plasman u europska natjecanja. Moramo financijski ojačati, zbog čega nam je potreban strateški partner, koji bi, sukladno tome, kasnije ubirao i plodove uspješnog klupskog djelovanja.

 

Inter je angažirao i ugledni odvjetnički ured, koji će voditi proces preoblikovanja, a valja napomenuti i kako je u planu da Grad Zaprešić bude glavni partner, sa sudjelovanjem u 25 posto vlasništva kluba. Uz većinskog vlasnika i glavnog partnera, dio vlasništva bio bi u rukama malih dioničara. Želja je vodstva našeg kluba, koji ove godine slavi 90. rođendan, da već na prosinačkoj svečanoj Skupštini bude dovoljno razloga za zadovoljstvo preoblikovanjem i novim načinom funkcioniranja. U tom cilju slijede pregovori s potencijalnim investitorima i priprema obilne dokumentacije potrebne za preoblikovanje.

Inter je 2018. godinu okončao s određenim financijskim minusom, ali već je siječanjska prodaja Komnena Andrića Dinamu taj minus namirila. S obzirom da je spomenuti igrač prošlog ljeta u dva navrata bio milimetar udaljen od transfera (Lokeren, Dinamo), jasno je da bi i prošla godina njegovom ljetnom prodajom bila okončana plusom u blagajni. No, siječanj je ipak donio Andrićev transfer i potvrdu odgovornog i racionalnog klupskog poslovanja. O čemu svjedoči i nalaz revizorske kuće, koja je Interovo financijsko izvješće ocijenila realnim i objektivnim, ustanovivši da je sve u skladu s propisima.

Govorio je i predsjednik Izvršnog odbora Vladimir Pavetić, naglasivši da je Inter prošle godine ispunio rezultatske ciljeve, zadržavši prvoligaški status sa seniorskom, odnosno tri mlađe momčadi (juniori, kadeti, pioniri). Obznanio je i vrijedan podatak o 386 igrača u našoj Školi mladeži, u kojoj djeluju momčadi u čak 18 natjecateljskih kategorija. U Školi radi 16 trenera, čemu treba pridodati i još petoricu iz seniorske momčadi. Sve su to bitni podaci o kvalitetnom funkcioniranju kluba, čija je prva momčad i ove sezone na najboljem putu ostanka u Prvoj ligi, a uskoro je čeka i polufinale Kupa s Rijekom. Također, izrazito je važna prošlogodišnja rekonstrukcija glavnog terena, što je učinjeno uz potporu Hrvatskog nogometnog saveza i Grada Zaprešića. Grada koji s pravom može ustvrditi kako je NK Inter jedan od njegovih vodećih brendova i osebujno zaštitno lice. (I. Pezelj)