Inter Zaprešić

ŠIMUNEC SVE BITNIJA KARIKA

Datum objave: 09.11.2018

Inter je protiv Slavena Belupa odigrao najzreliju utakmicu ove sezone. Iako nije bilo pogodaka, iako je nedostajalo malo više napadačke konkretnoti, taj bod u igri s Koprivničanima predstavlja veliko ohrabrenje uoči finiša natjecateljske jeseni.

Jedan od najboljih Interovih igrača protiv Slavena bio je Andrej Šimunec, koji je odlično funkcionirao s Herdijem Prengom u stoperskom paru. Šimunec je u Zaprešić stigao ljetos, na posudbu iz Osijeka. Dosad je prikupio sedam nastupa (jedan pogodak) u prvenstvu i jednu utakmicu u Kupu. Na čestitke za izvedbu protiv Slavena, Andrej uzvraća:

-Ovaj put zaista smo dobro izgledali, ali poanta priče je ta da je cijela momčad igrala obranu, čime je i nama dvojici u centrali bilo lakše. Da bi ekipa bila uspješna, svi moraju sudjelovati u defenzivnom dijelu igre. Bili smo kompaktni i to nam treba biti putokaz za dalje. Prema naprijed nismo napravili željeno, iako smo stvorili nekoliko prilika i poluprilika.

Kako ova tri zaprešićka mjeseca doživljava Andrej?

-Poznato je kako sam zbog operacija imao stanku od dvije godine. Kada sam se vratio, nisam se uspio nametnuti treneru Zekiću u Osijeku, pa je bilo logično otići na posudbu. U Interu sam dobro krenuo, nastavio nešto lošije, a sada je opet dobro. 

Šimunec bi trebao u Interu ostati cijelu sezonu, iako postoji mogućnost da ga na zimu Osijek vrati.

-Vraćam se u formu i sada mi je bitan kontinuitet nastupa. Nadam se da ću pomoći momčadi kako bi se krenula uzdizati prema sredini tablice. Na rezultate utječe puno čimbenika, a ne treba zanemariti ni određenu dozu sreće. No, sreću treba isprovocirati radom i dobrim igrama. Sada smo osmi, dakle 'iznad vode', ali sigurno vrijedimo više.

Pred Interom je gostovanje na Poljudu, Hajduk će našu momčad ugostiti u subotu 10. studenoga, početak u 17.30 sati. Splićani, podsjetimo, imaju tek dva boda više od Intera.

-Igrat će se bez publike, a Hajduk ove sezone nije pokazao ništa više od nas. Istina, imaju veliko ime, pa i na to ponešto osvoje. Imam dobar osjećaj, krenut ćemo po sva tri boda, iako ni remi ne bi bio loš. U Osijeku sam dosta igrao protiv Hajduka, dobro znam Saida koji je nezgodan, robustan, ljevak, ali ako ga se dobro 'pričepi', može ga se zaustaviti – zaključio je Šimunec, sve bitnija karika naše momčadi. (I. Pezelj)