matkovic_280219

MATKOVIĆEVA VISOKA RAZINA

Datum objave: 28.02.2019

Inter je povezao dva uspješna gostovanja i obogatio konto s nova četiri boda. U gostima kod Gorice (2:2) i Slavena Belupa (1:0) na visokoj su razini bile izvedbe našeg vratara Mladena Matkovića. On je u oba navrata izborio i uvrštenje u momčad kola Sportskih novosti. Naravno, popularni Matko zadovoljan je učinkom, o čemu kaže:

-Dobro treniram i spreman sam za izazove. U Velikoj Gorici i Koprivnici imao sam dosta prilika za iskazivanje, iskoristio sam ih na najbolji način.

U kojoj je utakmici bio bolji?

-Ipak u Koprivnici. U Gorici sam pogriješio napravivši jedanaesterac, ali uspio sam ga obraniti i to me podiglo. A posla je u oba ta nastupa bilo podjednako.

Mladen je u Zaprešić stigao početkom 2018. godine...

-Prethodno sam pola godine bio bez kluba, a u Interu sam od prvog dana bio strpljiv. Nisam branio, ali priliku sam čekao i dočekao.  Sada se osjećam fenomenalno, usvajam sve što mi trener vratara Dragutin Pavalić savjetuje i vjerujem kako ću nastaviti s dobrim nastupima.

Ove sezone Matković je nastupio u 12 ligaških i dvije Kup-utakmice, a o Interovom ulasku u proljetni dio prvenstva napominje:

-Dosta se igrača promijenilo, a pripreme su bile prilično kratke. Izgubili smo od Lokomotive i Rijeke, ali to su momčadi iz vrha lige. No, zatim smo uzeli četiri važna boda u gostima. Imamo dobru i iskusnu momčad i smatram kako ćemo igrati sve bolje i bolje.

Inter ima četiri boda više od devetoplasirane Istre 1961.

-To je dobro, ali bit ću zadovoljan ako na kraju prvenstva budemo imali i bod više od Puljana.

Sljedeći gost Zaprešića je Hajduk, igra se u nedjelju 3. ožujka s početkom u 15 sati.

-Hajduk je prepoznatljiv po presingu, ali možemo se nositi sa Splićanima. Moramo biti agresivni i ne smijemo se bojati. To što oni nose Hajdukov dres ne znači da je riječ o izvanzemaljcima. Respekt Splićanima da, ali mi želimo podebljati bodovni konto.

Matković je u zaključku poručio:

-Naši ciljevi su jasni. Ostanak u ligi i plasman u finale Kupa! (I. Pezelj)