buljat_230519

ZAPAŽANJA JURICE BULJATA

Datum objave: 23.05.2019

Nakon što je Inter prije desetak dana pobjedom u Puli osigurao ostanak, preostale su mu još dvije utakmice do okončanja sezone u Hrvatski Telekom Prvoj ligi. U prvoj je naša momčad na svom terenu poražena 2:3 od Dinama, iako je prvaku pružila solidan otpor, a druga je na rasporedu u nedjelju 26. svibnja u Osijeku. Taj ogled završnog kola započet će u 19 sati...

Razgovaramo s Juricom Buljatom, iskusnim stoperom koji je ove polusezone pojačao Interov sastav. Buljat je ostvario zanimljivu karijeru, od rodnog Zadra, preko niza godina u Hajduku, do raznih inozemnih destinacija. Ima i dva nastupa za A reprezentaciju, u čijem je kadru bio tijekom Europskog prvenstva 2012. godine u Poljskoj. Nema dvojbe kako je riječ o sugovorniku čije procjene imaju težinu. Ovog proljeća za Inter je odigrao šest ligaških i jednu kup-utakmicu. Na početku Buljat kaže:

-Dobro je, naročito ako se zna da sam prije Intera imao stanku dugu 10 mjeseci. Bio sam kod kuće kada je stigao poziv iz Zaprešića, prihvatio sam i došao. Trebalo mi je neko vrijeme da uhvatim formu i sada sam zadovoljan vlastitim igračkim stanjem. No, znatno je bitnije da je Inter ispunio misiju i ostao u ligi.

Kako Jurica procijenjuje naš klub i momčad?

-Mogu reći sve najbolje. Ima kvalitetnih i dosta mladih igrača, poslušni su i radišni. Dobra je i atmosfera, što, koliko znam, već godinama krasi Inter. Nema negativnih stvari, klub funkcionira kao obitelj. Sve to bi trebalo donijeti i bolje rezultate sljedeće sezone, iako je i ove ostvaren najvažniji cilj.

Naš sugovornik nije zadovoljan brojnošću publike.

-To je bolna točka HNL-a. Reprezentacija nam je druga na svijetu, vani nas svi hvale, naši igrači pojačavaju ugledne klubove, a mi imamo po 100 ljudi na utakmicama. U takvoj situaciji čak mogu razumijeti ako momčadi igraju slabije u odnosu na mogućnosti. Drugo je kad se igra pred 10-15 tisuća ljudi. Evo vam primjer Rijeke, kojoj smo mi bili sasvim blizu u polufinalu Kupa, a ona je u finalu iznenađujuće pobijedila Dinamo. Imala je u Puli odličnu podršku navijača i to sigurno nije zanemarivo u osvajanju trofeja.

Inter u posljednjem kolu igra u Osijeku...

-Bit će to prilika i za neke mlađe igrače, moći će pokazati potencijal. Mi ćemo biti rasterećeni, dok Osijek još nije osigurao Europu. Respektiramo domaćina, ali još nitko nije krenuo na utakmicu s namjerom da izgubi. Nećemo ni mi, želimo što bolji rezultat na oproštaju od sezone – zaključio je Buljat, koji još ne zna hoće li i sljedeće natjecateljske godine nastupati za Inter. (I. Pezelj)