vijest_110120

Na 'krilima' Mitrovića i Benčića prijateljskih 1:1 na debiju Petrovića

Datum objave: 12.01.2020

Nakon samo par dana priprema, naši nogometaši odigrali su prvu prijateljsku utakmicu. Bez obzira na niske temperature, mnogobrojni simpatizeri žute boje, okupili su se danas oko pomoćnog igrališta, uključujući 20-ak 'Divljih Svinja'. Zaprešićka publika se zaželila nogometa, a naravno htjeli su vidjeti i novog trenera na djelu.

Petrović je dao priliku svim raspoloživim igračima da mu se predstave u što boljem izdanju. Većinu vremena je novi trener u tišini promatrao utakmicu iz 'prvog reda', tek uz nekoliko povremenih komentara prema igračima na klupi da ih dodatno upozori na ono što ih očekuje. Izgledao je zadovoljan prikazanim na terenu.

Prerano je za donositi neke zaključke o igri, ali definitivno hrabri igra naših mladih snaga. U prvom poluvremenu su se istaknuli Mitrović i Soldo. Dok je u drugom poluvremenu većina naših napada išla preko mladog Benčića koji je bio nerješiva enigma za slovensku obranu. Odlučan ulazak u igru, Benčić je okrunio prekrasnim pogotkom na oduševljenje svih suigrača i publike.

Za Rudar Velenje nastupaju i tri naša bivša igrača, Ćosić, Filipović i Radić. Upravo je potonji iskoristio pad koncentracije u našoj igri, te je zabio izjednačujući pogodak u zadnjoj minuti. To je nešto na što novi stručni stožer treba posebno obratiti pozornost, previše golova primamo u prvim i zadnjim minutama.

U svakom slučaju očekuju nas zanimljive pripreme. Uz prava pojačanja na kritičnim pozicijama, možemo očekivati poboljšanja u igri te afirmaciju novih mladih igrača iz naše omladinske škole. Nadamo se da će to u nastavku prvenstva privući publiku u što većem broju na stadion Ivan Laljak - Ivić.  (T.T.)