Inter Zaprešić

VLATKO UŠAO U SERIJU

Datum objave: 03.05.2018

Prošlo je već tjedan dana, ali vrijedi se još malo prisjetiti Interove pobjede (4:2) u Puli. To činimo uz razgovor s jednim od junaka tog trijumfa, Vlatkom Blaževićem, koji je ugradio dva gola u osvajanje pulska tri boda. Prethodno je zabio i Rudešu (1:1) pa sa zadovoljstvom možemo ustvrditi kako je Vlatko u golgeterskoj seriji.

Inter je u Puli, unatoč ljutnji domaćina, stigao do potpuno čiste pobjede. Ključne sudačke odluke bile su ispravne. Blažević kaže:

 

-Igračima Istre 1961 teško je pao poraz jer ih je gurnuo na rub ispadanja, ali mi gledamo sebe. Osobno, drago mi je što sam u prošla dva kola zabio tri pogotka. Najprije zato što su pomogli momčadi, a i meni mnogo znače za samopouzdanje. Zato ti golovi dvostruko vrijede.

 

U kolovozu nam je Vlatko kazao kako bi bio zadovoljan s deset ligaških pogodaka. Sada je na osam, te s Komnenom Andrićem (također dvostruki strijelac u Puli) drži vrh klupske tablice strijelaca.

 

-Trebaju mi još dva pogotka, a preostala su četiri kola. Raspored je težak, idemo, recimo, u goste Rijeci i Dinamu, ali svakome se može zabiti. Nadam se da ću dostići osobni cilj.

 

Preciznosti radi, treba naglasiti kako je Vlatko, pribrojimo li i utakmice u Kupu, već zabio 10 golova ove sezone. Isto se odnosi na Andrića, koji je, kao i Blažević, dao dva pogotka u Kupu. No, od pojedinačnih dosega važniji su oni momčadski. O tome Blažević kaže:

 

-Držimo peto mjesto i vjerujem da ćemo ga obraniti. Odlučujuća utakmica mogla bi biti ona s Lokomotivom.

 

No, prvi Interov suparnik je Osijek, koji u Zaprešiću gostuje u subotu 5. svibnja (17 sati).

 

-Osječani imaju dobru momčad, ali ponekad i ne baš takve rezultate. Jesenas smo ih u Zaprešiću pobijedili 3:1, odlično odigrali i ta nam utakmica treba biti primjer. Pokušat ćemo nešto slično ponoviti, a napominjem i kako smo u ožujku u Osijeku bili dobri i osvojili bod. Izgleda da nam Osijek prilično odgovara.

 

Vlatko privodi kraju prvu sezonu u Interovom dresu. Dosta je zabio, ponešto promašio, no nema spora da je riječ o značajnom potencijalu. I nadalje se vidi u Zaprešiću.

 

-Imam ugovor i novu sezonu također želim odigrati u Interu, zaključio je Blažević. (I. Pezelj)