Inter Zaprešić

TRENERI ŠKOLE MLADEŽI – HRVOJE ŠTROK

Datum objave: 11.05.2018

Hrvoje Štrok, aktualni trener Interovih mlađih pionira 2, autor je bogate igračke karijere. Štrok, rođen 1980. godine, može s ponosom kazati kako je bio hrvatski prvak sa Zagrebom (2002.), kako je potom s Dinamom osvojio Superkup i Kup, kako je postao jedan od važnih članova Rijeke u petogodišnjem razdoblju...

Hrvoje je prošao Dinamovu omladinsku školu, a već na počecima seniorskog igranja napravio je pothvat sa Zagrebom. Osvojio je, pod vodstvom Zlatka Kranjčara, naslov prvaka. Bio je to prvi slučaj da je hrvatsku titulu uzeo jedan klub koji se ne zove Dinamo ili Hajduk. Kasnije je to uspjelo još samo Rijeci prošle godine.

Nakon Zagreba Štrok je igrao za Dinamo i osvojio Superkup 2003. i Kup 2004. godine, a uoči proljeća 2006. stgao je u Inter. Za naš klub prikupio je 15 ligaških nastupa i postigao tri gola, no zbog ozljede ramena nije igrao u završnici prvenstva, kada je Inter ispao iz Prve HNL. Uslijedilo je pet Štrokovih značajnih godina u Rijeci, gdje je ostavio dubok trag, pa i danas ponekad potegne do Rujevice kako bi uživo, naročito kada su u pitanju europske utakmice, bodrio nasljednike u riječkom dresu.

Nakon Rijeke Štrok je igrao za Zagreb, Sesvete, Goricu, Hrvatski dragovoljac, da bi u finišu karijere nastupao za Savski Marof, te još uvijek za četvrtoligaša Dinamo iz Odranskog Obreža. Štrok, izrazito tehnički potkovan igrač, jedan je od zaštitnih znakova HNL-a, njegov igrački opus važan je za povijest naše najjače lige.

Rekapitulirajući igračka ostvarenja, Štrok kaže:

-Ostvario samo svoje snove. Od titule sa Zagrebom, igranja za Dinamo s kojim sam osvajao trofeje, do nezaboravnog riječkog iskustva. Mogao sam zaigrati i u inozemstvu, ali nije se poklopilo. Ne žalim zbog toga i zadovoljan sam svojim igračkim putem.

Od poznatih igrača s kojima je dijelio svlačionicu, spominje Modrića, N. Kranjčara, Eduarda, Lovreka, Olića, Đalovića, braću Sharbini, Kreilacha... Od trenera, prvog je izdvojio Zdenka Kobešćaka u Dinamovoj školi, pa Cicu Kranjčara, Jurčevića, Gračana...

Od prošle godine Hrvoje radi u Interovoj Školi mladeži, s mlađim pionirima 2 prvi vrhu je u ligi NS Zagrebačke županije. Uskoro će steći UEFA-inu A licencu, želi zaslužiti i onu PRO. Kaže da je Inter ozbiljan i stabilan klub, odlična postaja za početak trenerske karijere.

Štrok naglašava kako talentirane djece ima dosta, ali njegovim sadašnjim učenicima tek slijedi filter kad postanu 15-godišnjaci. Hrvoje smatra kako mu je trenutačno optimalan sustav igre 4-4-2, a oduševljava ga nogomet kakav igra Barcelona. Tehnički gotovo savršen, baš kakav je i Hrvoje bio kao igrač, junak brojnih prvoligaških okršaja. (I. Pezelj)