Inter Zaprešić

BEDNJA – INTER 0:3

Datum objave: 18.09.2018

Nogometaši Intera pobjednički su odradili utakmicu šesnaestine finala Kupa Hrvatske. Naša momčad, sastavljena mahom od igrača iz drugog plana, gostovala je u Beletincu i svladala domaćeg četvrtoligaša Bednju 3:0. Odlazak u okolicu Varaždina bio je rezultatski uspješan, izboren je plasman u osminu finala, dva pogotka postigao je Mamut, jedan je bio djelo Ajayija.

Inter je dobro otvorio utakmicu, Mamut je već u petoj minuti iskoristio asistenciju Ajayija i doveo naš sastav u vodstvo. U 12. minuti odličnu priliku nije iskoristio Vuk, a potom je došlo do pada u igri, pa je i domaćin znao zaprijetiti. Ipak, u 40. minuti opet je Ajayi dobro asistirao, a Mamut postigao svoj i momčadski drugi pogodak.

U nastavku je Inter održavao prednost, no Bednja je u 70. minuti bila vrlo blizu pogotku. Ivančiću se otvorila izvrsna mogućnost za realizaciju, ali pucao je pokraj vrata. Ako je ikakvih dvojbi i bilo, one su otklonjene u 81. minuti. Haramustek je izvrsno ubacio s desnog krila, a Ajayi glavom poslao loptu u mrežu za sigurnih 3:0 u korist Intera.

 

Trener Samir Toplak:

-Ono što je u Kupu najvažnije, prolaz, ostvarili smo. Rutinski smo prošli i to je najbitnije. Druga stvar je potvrda mog razmišljanja kako je sedam-osam igrača trenutačno ispod nivoa koji Inter traži, pa su zasluženo tamo gdje jesu. Naravno, ne odnosi se to na sve. Matkovića neću ocijenjivati jer nije imao posla. Mamut je bio jako dobar, razigran, dao dva gola. Ajayi je imao dvije asitencije i gol, to su igrači koje treba istaknuti. Luštica je uvijek motoričan, dao je sve od sebe, Šimunec je rekonvalescent i posao je odradio rutinski. Sve ostalo – za zaborav.

 

BEDNJA: Medved, Puškadija, Mar. Lučić, Holi, Šinjori, Žugec, Klopotan (od 82. Šantek), Daševci, Kulji, Sakač (od 69. Dvorski), Ivančić (od 86. Mat. Lučić).

 

INTER: Matković, Bosec (od 74. Haramustek), Šimunec, Dalić, I. Čeliković, Ćulum (od 46. Ljubić), Zulim, Vuk (od 84. Šlogar), Luštica, Ajayi, Mamut.

 

Sudac: Cestarić (Sisak). (I. Pezelj)