vijesti_ahmedi_260919

PREDSTAVLJAMO VALONA AHMEDIJA

Datum objave: 26.09.2019

Valon Ahmedi pojačao je Inter! Riječ je o zanimljivom igraču, rođenom 1994. godine u makedonskom Ohridu. No, osim što ima državljanstvo Sjeverne Makedonije, Valon je i državljanin Italije, te Albanije, za čiju je A reprezentaciju nastupio dvaput.

Valon je u ozbiljan nogomet krenuo u Italiji, te potom u Sloveniji stupio na veliku scenu. Najprije je nastupao za Celje, a potom i za Maribor. Zatim ga je nogometni put odveo u Izrael, gdje igrao za Kiryat Shmonu, a sada je stigao u Zaprešić. Ahmedi je najprije rekao:

-Želim zahvaliti Interu na ukazanoj prilici, vrlo sam sretan zbog dolaska u Zaprešić. Potrudit ću se da svojim pogocima i asistencijama pomognem momčadi.

Logična želja, jer Valon je ofenzivni vezni, koji se dobro snalazi i na krilima. Ljevak je...

-Znam da je Inter sada na začelju, ali siguran sam da u momčadi postoji kvaliteta za uspon na tablici.

O prethodnim postajama karijere napominje:

-Bio sam u Celju, nakon čega sam napravio korak naprijed i prešao u Maribor, najbolji slovenski klub. Za Maribor sam odigrao i četiri utakmice u Ligi prvaka, cijelo iskustvo iz Slovenije je ugodno. Bilo mi je lijepo i u Izraelu, gdje se igra vrlo brzo.

O uspjesima hrvatske reprezentacije sve zna, a naglasio je i sljedeće:

-O snazi hrvatskog klupskog nogometa dovoljno govori velika Dinamova pobjeda nad Atalantom. Hrvati imaj niz zaista odličnih igrača.

Za kraj razgovora Valon je kao omiljenog nogometaša istaknuo Mesuta Oezila, a mi smo Interovom pojačanju zaželjeli sreću i dobar posao u Zaprešiću. (I. Pezelj)