Inter Zaprešić

TRENERI ŠKOLE MLADEŽI – KRUNO VIDAK

Datum objave: 06.03.2018

Krunoslav Vidak važan je igrač u povijesti Intera. Vidak, rođen 21. lipnja 1972. u Zaprešiću, nogometom se počeo baviti u svom Pojatnom, ali već s 13 godina postao je članom našeg kluba. Igrački razvoj dobro je išao, pa je Kruno u povijesnoj 1992. godini, kada je Inter zaigrao 1. ligu i osvojio Kup, bio član seniorske momčadi. Ubrzo su uslijedile posudbe, nastupao je za Špansko, Ponikve i Samobor, okušao se i u Austriji.

Kasnije je s Interom prošao i 2. i 3. ligu i bio važan u povratku našega kluba u prvoligaško okružje, što se dogodilo 2003. godine. Tada je Vidak osim kvalitete posjedovao i iskustvo. Njegova glavna pozicija bila je stoperska, iako je znao zaigrati i kao libero, zadnji vezni ili na boku obrane. Vidak je igrao do kraja 2006. godine, oprostio se u četvrtfinalu Kupa u Maksimiru, na gostovanju kod Dinama. Za Inter je odigrao 85 prvoligaških utakmica, a brojimo li i nastupe u 2. i 3. ligi, dolazimo do blizu 200 ligaških ogleda.

Vidak se danas rado sjeti sezone 2002/03., kada se Inter, pod vodstvom Ilije Lončarevića, vratio u 1. ligu, te natjecateljske godine 2004/05., kada je Srećko Bogdan bio trener momčadi koja se do kraja borila s Hajdukom za naslov prvaka. Svakako vrijedi istaknuti i podatak da je Vidak bio kapetan igračima kao što su Eduardo da Silva, Luka Modrić, Vedran Ćorluka, Dejan Lovren, momcima kojima je Zaprešić bio važna stanica na putu velike afirmacije.

Kruno se po okončanju igranja posvetio trenerskom poslu. Ima UEFA-inu A licencu, bio je asistent Milivoju Bračunu, Borimiru Perkoviću i Iliji Lončareviću kada su trenirali našu prvu momčad. Prije i poslije radio je i radi u Interovoj Školi mladeži. Danas je trener mlađih pionira, koji se natječu i 1. ligi središta Zagreb. Kruno kaže:

-Jesen smo okončali na sedmom mjestu u konkurenciji 18 momčadi. Očekujem da se do kraja prvenstva probijemo među prvih pet. Imamo dosta dobrih igrača, to je jamstvo da će i rezultat biti vrijedan pažnje.

Od velikih europskih klubova, Vidak najradije pogleda utakmice Juventusa. Najčešće poseže za sustavom 4-2-3-1, a zanimljiv je odgovor na pitanje je li mu draže pobijediti 1:0 ili 4:3?

-Biram 1:0 i mogu kazati kako smo dosta pobjeda ostvarili baš tim rezultatom. Kad pobijediš 4:3, vjerojatno se radi o mnogo čimbenika, među kojima i o sreći ili nesreći. Na prvom mjestu moraju biti red i disciplina, na što se zatim nadograđuju ostali segmenti igre.

Svakako valja istaknuti kako je i Krunin sin Martin, rođen 2000. godine, na dobrom putu da postane zapažen igrač. Martin, za razliku od oca, igra u veznom redu i lako je uočiti da je vrlo nadaren. Imao je problema s ozljedom, iza njega je i operacija, ali za mjesec dana Martin bi se trebao vratiti u puni ritam. I u juniorskoj konkurenciji nastaviti s igračkim napretkom. (I. Pezelj)