varazdin_120220

PORAZ OD VARAŽDINA

Datum objave: 17.02.2020

Inter je na svom terenu pretrpio poraz od Varaždina, bilo je 1:2. Riječ je o utakmici 22. kola Hrvatski Telekom Prve lige, odigranoj pred ugodno popunjenim tribinama stadiona Ivan Laljak - Ivić. Ogled je okončan trijumfom momčadi Samira Toplaka, koji je donedavno bio dugovječni trener Intera. Ovaj put Toplak je u Zaprešiću bio gost i odnio sva tri boda.

Inter je imao lijepu priliku napraviti možda i presudan korak prema ostanku. Igrao je dobro, od 19. minute vodio golom Serderova, imao prilike i za povećanje vodstva. No, drugo poluvrijeme donijelo je bolju igru Varaždina i pogotke Benka i Petkovića, koji su trasirali put svojoj momčadi do bodova. S druge strane, kapetan Andrić i Mitrović nisu realizirali lijepe prilike i Inter je ostao bez bodova. Kojih sada ima samo dva više od Istre i Varaždina.

 

Trener Željko Petrović nakon utakmice je izjavio:

-Ovo je ogromno razočaranje, neočekivan poraz. Početak je bio veoma dobra, vodili smo, imali još 2-3 prilike za povećanje prednosti. Želio sam da u drugo poluvrijeme uđemo kao i u prvo, no to se nije dogodilo. Još nam se i Mlinar ozlijedio... Ovim porazom vratili smo se tamo gdje smo bili i upropastili učinjeno protiv Istre i Osijeka.

 

INTER: Frelih, Rom, Van Bruggen, Soldo, Bosec, Postonjski, Mlinar (od 52. Martić), Mitrović (od 77. Bilobrk), Conev (od 88. Zamouri), Serderov, Andrić.

 

VARAŽDIN: Nevistić, Tkalčić, Stolnik (od 15. Novoselec), Senić, Špičić, Guera Djou, Đurasek (od 71. Kolarić), Glavica (od 62. Petković), Teklić, Posavec, Benko.

 

Sudac: Bebek (Rijeka). (I. Pezelj)