Inter Zaprešić

USPJEŠNA JESEN INTEROVE ŠKOLE

Datum objave: 20.12.2016

Interove mlađe dobne kategorije zaključile su natjecateljski put u 2016. godini. Ovdje donosimo pregled učinjenog predstavnika Interove omladinske škole.

Juniori, koje vodi Srećko Bogdan, u Prvoj HNL zauzeli su 10. mjesto u konkurenciji 12 klubova. Bogdanova momčad u 12 kola osvojila je 13 bodova, a posebno se istaknuo Edi Horvat, koji je s 10 postignutih pogodaka prvi strijelac lige.

Kadeti su, pod vodstvom Tomislava Ceraja, osvojili 11. mjesto u Prvoj HNL, prikupivši 18 bodova u 18 utakmica. U toj konkurenciji natječe se 16 momčadi, a najbolji Interov strijelac je Dominik Rešetar s 10 golova.

Pioniri (trener Zlatko Lučan) u Prvoj HNL zauzimaju 14. mjesto (od 16 klubova), osvojili su 15 bodova u 17 kola. Mateo Plehan i Ivan Grozdek postigli su po šest pogodaka.

Kadete 2 vodi Tadija Bekavac, a natječu se u Trećoj ligi NS Središta Zagreb. Na stanku su otišli kao drugoplasirani (od 12), imaju 29 bodova iz 13 utakmica. Mateo Lovrić postigao je 15, Dominik Kupres 11, a Fran Vukelić devet pogodaka.

Pionire 2 vodi Zlatko Lučan, oni igraju u Prvoj ligi NS Središta Zagreb. Zauzimaju 14. mjesto (od 18), skupili su 20 bodova u 17 kola. Luka Gajski i Martin Poštek postigli su po pet golova.

Mlađe pionire 1 trenira Krunoslav Vidak, oni su također dio Prve lige NS Središta Zagreb. Nalaze se na 13. mjestu (od 18), imaju 20 bodova iz 17 utakmica. Marin Mokrović Dajić postigao je devet golova.

Mlađi pioniri 2, pod vodstvom Tomislava Gondžića, zauzimaju šesto mjesto (od 14) u Prvoj ligi NS Zagrebačke županije. Imaju 24 boda iz 13 utakmica.

Limači 1 također su  u Prvoj ligi Zagrebačke županije, vodi ih Mario Kuš. Na trećem su mjestu (od 10), prikupili su 18 bodova u 13 kola.

Limače 2 također vodi Mario Kuš, igraju u Prvoj ligi Središta Zaprešić i zauzimaju šesto mjesto (od sedam), prikupivši šest bodova iz šest utakmica.

Prstiće trenira Ernad Skulić, četvrti su u konkurenciji deset momčad u Prvoj ligi NS Zagrebačke županije. Imaju 28 bodova iz 13 kola.

Jakov Jozinović, tajnik Interove škole, u rekapitulaciji polusezone kaže:

-Prije nekoliko dana imali smo stručni sastanak i ocijenili da je jesen, s obzirom na uvjete i okolnosti, bila zadovoljavajuća. Zbog izgradnje terena s umjetnom travom i svlačionica, veliku većinu utakmica igrali smo kao gosti. Na proljeće ćemo većinom biti domaćini, no trebat će malo vremena da se igrači prilagode umjetnoj travi, jer su dosad, u Drenju i Pojatnom, igrali na prirodnoj travi. Sigurno je, na dobrom smo putu. Naš cilj nije osvajanje prvih mjesta, već odgajanje igrača i ljudi. Osim nogometa, vrlo je bitno što, zajedno s roditeljima, inzistiramo i na kvalitetnom obrazovanju mladih nogometaša.

Dodajmo još kako su se kadeti i juniori plasirali u osminu finala Kupa Hrvatske. Kadete će  u toj fazi Kupa ugostiti Hajduk, a juniore Pomorac 1921. (I. Pezelj)