Inter Zaprešić

U RIJECI OSVOJEN VELIK BOD

Datum objave: 20.11.2017

Nogometaši Intera nastavili su seriju odličnih rezultata! U 16. kolu Hrvatski Telekom Prve lige gostovali su u Rijeci i na terenu prvaka odigrali 0:0. Naša momčad bila je obrambeno gotovo savršena, hrabro i pametno došla je do novog uspjeha.

Oko pet tisuća gledatelja na Rujevici je vidjelo Zaprešićane koji su od prve minute kvalitetno i koncentrirano odolijevali domaćinu i favoritu. Rijeka je tražila pobjedu kojom bi prekinula seriju neuspjeha u prvenstvu, ali put do Interove mreže nije pronašla. Domaćin je, istina, imao inicijativu, bio nadmoćniji, ali njegove akcije razbijale su se o hridi Interove obrane. Iz prvog poluvremena izdvojit ćemo pokušaje Maleša i Gorgona, ali bez efekta.

Kako se bližio kraj utakmice, Riječani su sve odlučnije kretali prema našim vratima, ali sigurni vratar Santini sačuvao je mrežu netaknutom. Obranio je, primjerice, pokušaj Kvržića u 74. minuti, a u 85. ukazala se najbolja prilika domaćinu. Puljić je proigrao Gavranovića koji je izbio sam pred Santinija, ali Krševan je zaustavio i taj udarac. Na kraju, Mišićev pokušaj iz daljine, ali opet – Santini. Ubrzo je označen kraj utakmice i Inter je došao do novog vrijednog rezultata.

 

Trener Samir Toplak nakon utakmice je izjavio:

 

-Presretan sam i zadovoljan! Ovako doći na Rujevicu nakon Rijekine krize i stanke u prvenstvu, i ovako kvalitetno odigrati fazu obrane, toliko fajterski i momčadski, stvarno nam daje razlog da budemo ponosni. Osim toga, ovo je prvi put da smo protiv Rijeke osvojili bod, a da pritom nismo imali ni zrno sreće. U prijašnjim remijima s Rijekom imali smo dosta sreće, ali sada ne. Ovaj bod smo stvarno zaslužili, zaradili ga, dečki su odradili vrhunski posao. Ovo više nije slučajno, ovo je fajterska ekipa, momčad koja ima glavu i rep, a u fazi obrane izgara. Zbog svega toga nagrađeni smo dobrim rezultatima.

 

RIJEKA: Prskalo, Vešović, Punčec, Elez, Zuta, Bradarić, Maleš (od 69. Pavičić), Mišić, Kvržić (od 81. Puljić), Gorgon (od 60. Matei), Gavranović.

 

INTER: Santini, Bosec, Grgić, Komorski, Mamić, Postonjski (od 90. Mezga), Mazalović. Šarić, Rak (od 90. Haramustek), I. Blažević (od 79. Zulim), Andrić

 

Sudac: Vidulin (Kanfanar). (I. Pezelj)