tsonev_vijest_140219

CONEV ZA VIŠU DIMENZIJU

Datum objave: 15.02.2019

U potrazi za igračem koji će Interovoj igri dati višu dimenziju, naš klub angažirao je Borislava Alekandrova Coneva. Riječ je o mladiću koji će u travnju napuniti 24 godine, prije Intera igrao je za Beroe iz Stare Zagore. Prethodno je nosio dres bugarskog velikana Levskog, a u Borislavovoj biografiji mjesta su našli i nastupi za bugarske mlađe nacionalne selekcije. Također, jesenas je dobio i prvi poziv na okupljanje A reprezentacije...

Borislav je u petak odradio prvi trening pod vodstvom trenera Samira Toplaka. Radi se o kreativnom veznom igraču, od kojeg se očekuje da iskaže odlike pravog španera, pritom bude i što opasniji po vrata suparnika. Conev nema pravo nastupa ove subote u Velikoj Gorici, ali nakon toga trebao bi biti od značajne koristi našoj momčadi. Za početak Borislav kaže:

-Drago mi je što je Inter pokazao zanimanje za mene i što sam postao njegov član. O hrvatskoj ligi ne znam previše, ali vaš nogomet poznat mi je putem nastupa reprezentacije. Pratio sam Svjetsko prvenstvo na kojemu je Hrvatska osvojila drugo mjesto. Imate mnogo odličnih nogometaša, iako oni najbolji igraju u inozemstvu. No, uopće ne dvojim kako je ovo dobra država za igranje nogometa.

U Hrvatskoj je tek stigao, ali raspolaže osnovnim informacijama o klubu i gradu u koji je došao:

-Znam da su Interov dres nosile veličine poput Luke Modrića i Dejana Lovrena. Grad još nisam stigao bolje upoznati, no svakako je važno što je vrlo blizu Zagreba. Uskoro ću vam o tome moći više kazati.

Inter zatiče na osmom mjestu Prve HNL, u borbi za ostanak.

-Bilo bi lijepo popeti se do, recimo, šestog mjesta, ali najbitnije je izboriti ostanak. Vjerujem da će ova momčad to i učiniti. Svakako ću gledati utakmicu Gorica – Inter, te bolje upoznati mogućnosti novih suigrača. Vjerujem u dobar rezultat, po mogućnosti pobjedu.

Zanimalo nas je i koje planetarno popularne igrače Conev najviše cijeni.

-Messi je svakako najbolji igrač na svijetu. Inače, najradije pogledam utakmice engleske Premier lige, a od tamošnjih igrača izdvojio bih ponajprije Aguera, nakon njega i Hazarda – zaključio je Borislav, čiji izbor omiljenih nogometaša svakako ponešto govori o stilu igre kojeg sam gaji. (I. Pezelj)