Inter Zaprešić

TRENERI ŠKOLE MLADEŽI – TOMISLAV CERAJ

Datum objave: 08.02.2018

Tomislav Ceraj, trener Interovih kadeta, kao igrač ostavio je neizbrisiv trag u našem klubu. Ceraj, rođen 4. siječnja 1979., za Inter je u prvoligaškoj konkurenciji debitirao u sezoni 1996/97., kod trenera Đure Bage. Tomislav je taj debi upisao na Poljudu, prilikom gostvanja kod Hajduka...

 

Kasnije je Tomislav, s pauzom u razdoblju kada je godinu i pol igrao u Austriji, za našu momčad nastupao sve do 2010. godine. Upisao je 118 prvoligaških nastupa, postigao tri pogotka. Ako pridodamo i nastupe u 2. i 3. ligi, dolazimo do brojke od preko 200 ligaških utakmica za Inter. Ceraj je najčešće igrao na desnom boku obrane, iako je bilo i razdoblja u kojima je djelovao na ofenzivnijim pozicijama. Nema što, lijepa igračka karijera...

 

Ceraj je po prestanku igranja odmah krenuo u trenerske vode. O tome govori:

 

-Odmah sam znao kako se želim baviti trenerskim pozivom. Krenuo sam u Interovoj Školi, od vođenja limača, mlađih pionira, sve do kadeta koje sada treniram. Imam UEFA-ine A i B licence, a prošle godine upisao sam UEFA PRO, to traje četiri semestra.

 

Tomislav, jasno je, budućnost veže za trenerski poziv. Kaže kako mu je omiljeni sustav igre 4-3-3, rado pogleda utakmice Kloppova Liverpoola i Pochetinova Tottenhama, ponajviše zbog velikog respekta koji ima prema spomenutim trenerima.

 

Interovi kadeti pod Cerajevim vodstvom jesen su u Prvoj HNL završili na sedmom mjestu, u konkurenciji 16 klubova. Trener kaže:

 

-Ni četvrto mjesto nije nam suviše udaljeno. Početkom sezone malo sam se pribojavao, bilo je dosta upitnika, no momci su mi vjerovali i dobro odradili zadatke. Danas smo u poziciji da možemo bit konkurentni i jednom Dinamu. Ne kažem da ćemo ga pobijediti, ali možemo i s njim igrati. Nekad smo u takvim utakmicama primali i deset golova, sada je situacija mnogo bolja.

 

U zaključku Ceraj naglašava:

 

-Otkako smo dobili terene s umjetnom travom, uvjeti rada znatno su se poboljšali. Općenito, smatram kako je u radu s mladima bitna što šira baza. Na to se nadovezuje kvalitetna selekcija, dobar rad, da bi ste u juniorima imali 25 izabranih igrača. Potom oni najbolji prelaze u seniorsku momčad. (I. Pezelj)