Inter Zaprešić

Toplakovi ljudi od povjerenja

Datum objave: 06.09.2016

Interovi zapaženi rezultati posljednjih godina jasno ishodište imaju u radu trenera Samira Toplaka i njegova stručnog stožera. Toplakova stručnost je evidentna, višekratno potvrđena, no značajni su i njegovi suradnici, ovo je priča o njima. Branko Lađević, Dragutin Pavalić i Davor Bagarić osobe su od Toplakova povjernja, treneri koji ugrađaju rad i znanje u Interove uspjehe.

Branko Lađević rođen je 1966. u Drnišu, ali njegov nogometaški proboj vezan je uz Šibenik. Tamo se razvijao u odličnog igrača napadačkog usmjerenja. U seniorima Šibenika odigrao je četiri sezone u Drugoj jugoslavenskoj ligi, te jednu u HNL. Važan trag ostavio je i u Varteksu, igrački put vodio ga je još u Pulu, Austriju, Sloveniju.

Kao trener počeo je u omladinskoj školi Varteksa, a u Varaždinu je postao i Toplakov asistent u prvoj momčadi. Radili su dobro, Varaždinci su 2011. godine zapaženo igrali u Europi, malo je nedostajalo da se plasiraju u Europsku ligu. Radio je Lađević u Podravini iz Ludbrega, Zelini, došao tako i u Zaprešić. Gdje s Toplakom niže prestižne rezultate.

-U Interu živimo vrlo lijepo razdoblje naše suradnje, kaže Lađević. –Uspjeli smo klub vratiti u Prvu HNL, te prošle sezone napraviti odličan rezultat osvajanjem petog mjesta. U ovoj sezoni također ne sumnjam u dobar učinak. Iako je igrački kadar dosta promijenjen, očekujem da ćemo nakon ove stanke biti još jači i homogeniji.

Dragutin Pavalić je trener vratara. Rođen je 1970. u Stubici, gdje se i počeo baviti nogometom. Igrao je i mali nogomet, branio svojedobno za Novi Zagreb prije nego što je on prerastao u Hrvatski dragovoljac. No, početkom Domovinskog rata Pavalić odlazi u specijalnu policiju, gdje radi kao instruktor za ronjenje i skijanje. Kasnije je bio trener u Bistri, a zatim je krenula suradnja s Interom. U Zaprešiću je, primjerice, od Posavca stvorio vratara koji danas brani u talijanskoj Serie A, pun je hvale i za sadašnje Interove vratare Čovića i Mrmića.

-Inter je solidno organiziran klub u kojemu svatko radi svoj posao, govori Pavalić. -Sve što se dogovori bude i odrađeno. Mi u stožeru imamo povjerenje jedan u drugoga i to dobro funkcionira, donosi rezultat. Prošle sezone bili smo stabilni i osvojili peto mjesto. Sad smo šesti i bit ćemo još bolji kad se dodatno uigramo.

Davor Bagarić rođen je 1985. u Osijeku, ali zapravo je Vinkovčanin. Tamo je odrastao i stekao nogometnu afirmaciju. Zapamćen kao igrač s fenomenalnom lijevom nogom, po lijevoj strani stvarao je mnoge probleme suparnicima. Nakon Cibalije nastupao je za Slaven Belupo, Koper, Olimpiju i napokon Inter. U kojemu je igrao odlično, ali zbog velikih problema s koljenom rano je morao prekinuti igračku karijeru. Potom je priključen stručnom stožeru i danas je njegov važan dio. Pohađa trenersku školu, nogomet je njegovo trajno opredijeljenje.

-Jako mi je drago što sam u Interovu stožeru, kaže Bagarić. –Lijepo mi je, radim i učim. Inter je ovog ljeta doživio dosta promjena u igračkom kadru, a ostali smo i bez Nestorovskog. Ne treba ni spominjati koliko nam je on značio. Ali, stvari su se već u velikoj mjeri posložile i uvjeren sam kako nećemo strahovati oko ostanka u Prvoj HNL. Mjesto nam je u zlatnoj sredini, imamo kvalitetu da to i ostvarimo.

Pitali smo svu trojicu trenera i o budućnosti, ambicijama. Naravno, svaki od njih  ima planove i namjere, ali u ovom trenutku, kako ističu, fokusirani su isključivo na Inter i njegovu dobrobit. (I. Pezelj)


Logo NK Inter-Zaprešić prezentacija.pdf