Inter Zaprešić

TOPLAK ZADOVOLJAN, SLIJEDI DINAMO

Datum objave: 28.03.2018

Iza Intera je šest utakmica nastavka prvenstva. Ostvarene su dvije pobjede (Lokomotiva, Istra), dva remija (S. Belupo, Osijek) i dva poraza (Rudeš, Rijeka). No, nakon izgubljene zaprešićke utakmice s Rijekom, naša momčad krenula je u velik progres, u tri nastupa osvojeno je sedam bodova. Uslijed svega, Inter je opet čvrsto na petom mjestu. Trener Samir Toplak na početku kaže:

-Jako sam zadovoljan, napravili smo vrlo dobar posao i zadržali peto mjesto. Nije bilo lako, odgode su poremetile ritam utakmica. Sigurno je da prostora za napredak ima, ali moram napomenuti kako me veseli činjenica da je momčad protiv Istre iskazala zrelost. To se dogodilo u situaciji kada nismo bili na željenoj razini, ali pobijedili smo na način kakav je svojstven Dinamu i Hajduku. Tako oni pobjeđuju slabije ekipe, na iskustvo, što govori o zrelosti i karakteru momčadi.

Opet ćemo se malo vratiti na pobjedu nad Lokomotivom u Kranjčevićevoj, gdje je Inter iskazao pravu snagu.

-To je bio san! Na takav način, na teškom terenu, tako nadigrati kvalitetnog suparnika. Kažem, teren je bio težak, ali moglo se igrati i tražiti kombinatoriku. Nama je to uspjelo i odigrali smo utakmicu za kakvu se živi i trenira. Bili smo dominantni i odigrali poluvrijeme sezone.

Napominje Toplak kako je bilo bojazni uoči gostovanja kod Osijeka i Lokomotive, ali momčad je vjerovala u sebe i u ta dva nastupa osvojila četiri boda, na to nadogradila i trijumf nad Istrom. Zatim nam je trener predočio zanimljiv detalj:

-Mamić je protiv Lokomotive odigrao dobru utakmicu, nakon čega najradije ne bi bio išao u mladu reprezentaciju. Znao je da će, pobijedimo li Istru, nakon povratka teško upasti u prvi sastav.

Najveći Interov problem u ovome je trenutku Andrićeva ozljeda.

-Sve pozicije su nam 'poduplane', ali adekvatnu zamjenu za Andrića nemamo. Sada nam je mali Ljubanović jedini centarfor, možemo priključiti i juniora Rešetara, ali problem postoji. Ljubanović je počeo protiv Istre, nije razočarao, radišan je i karakteran igrač, zaslužio je priliku. No, u drugom poluvremenu uveo sam Raka na poziciju 'lažne devetke' i on je riješio utakmicu. Takvim načinom igrat ćemo opet, osim Raka to kvalitetno može odigrati i V. Blažević.

Pred Interom je domaća utakmica s Dinamom, igra se u subotu 31. ožujka, početak u 19 sati.

-Drago mi je što je Nikola Jurčević postao Dinamov trener. Znam ga, puno je dao hrvatskom nogometu, kao igač bio zapažen član Vatrenih. Draže mi je da je Jura dobio priliku nego neki stranac. Što se utakmice tiče, smatram kako nam Dinamo dolazi u najboljem trenutku. Mi smo u vrhunskom tonusu, puni samopouzdanja, a njima je pola momčadi po raznim reprezentacijama. Unatoč tome, Dinamo je favorit, ali mi ćemo učiniti sve kako bismo iskoristili ovaj povoljan trenutak – zaključio je Toplak. (I. Pezelj)