Inter Zaprešić

TOPLAK UOČI DOLASKA RIJEKE

Datum objave: 25.08.2017

Inter se iz Osijeka vratio u pomiješanom raspoloženju. Dobrih sat vremena igre, pa tri primljena pogotka i na kraju uvjerljiv poraz. Bilo je prilika i za našu momčad, ali konačnih 0:3 ostavilo je Inter daleko od pozitivnog rezultata. Trener Samir Toplak kaže:

-U Osijeku uvijek igramo dobro, ali u pravilu se rezultat okrene na stranu domaćina. Do te 65. minute izgledali smo jako dobro, bili ravnopravni Osijeku, no trebali smo poentirati i šokirati suparnika. Nismo, Osijek je dao prvi gol i mi smo se raspali. No, ohrabrio sam dečke, imamo igru s glavom i repom, samo treba izbjegavati individualne pogreške.

U Osijeku su ozbiljnije ozlijeđeni Prenga i Mazalović, igru je morao napustiti i Postonjski, a ovog tjedna Inter je ostao i bez Filipovića, koji karijeru nastavlja u belgijskom Lokerenu. Sve se to događa uoči dolaska Rijeke u Zaprešić (subota 26. kolovoza, 21 sat).

-U ovom trenutku ne razmišljam o tome što za Rijeku znači poraz od Olympiacosa, Razmišljam o našim problemima, nastavlja Toplak. –Želim, međutim, reći kako smo mi prvi cilj ostvarili. Prodali smo Filipovića i sad imamo godinu dana mirnog života, našim igračima osigurana su redovna primanja. Ali, isto tako, moram naglasiti kako mi igrača kao što je Filipović jednostavno ne možemo nadoknaditi. On je daleko najbolji obrambeni igrač kojeg sam trenirao, a odgovarao nam je i kao čovjek odličnog karaktera. S obzirom i na Prenginu ozljedu, sad smo primorani iznova graditi obranu. Moramo pronaći momčad koja se može nositi s Rijekom, kakva god ona bila.

Nakon Rijeke dolazi stanka zbog nastupa reprezentacije, a to vrijeme trebali bi iskoristiti Grgić, Komorski i Mamić, te do nastavka prvenstva ući u natjecateljski ritam. No, prije toga treba odraditi dvoboj s Riječanima. Kojima je Inter ne jednom znao uzimati bodove.

-U subotu će nam trebati i puno sreće. No, kako nas je u zadnje vrijeme snašla nesreća, možda se protiv Rijeke sve okrene u našu korist, zaključio je Toplak. (I. Pezelj)