Inter Zaprešić

TOPLAK: SLAVEN BELUPO PREKRETNICA

Datum objave: 13.04.2017

Inter se iz Pule vratio bez boda. Istra 1961 upisala je pobjedu (1:0) protiv našeg kluba, a jedini pogodak postigla je iz jedanasterca koji nije postojao. Na taj ključan detalj vraća se i trener Samir Toplak, nekoliko dana nakon gostovanja u Puli.

-Utakmicu je odlučila pogreška suca, kaže Toplak. –Bez obzira na to koliko smo mi mogli biti bolji, do jedanasterca smo čvrsto držali remi. Istra je imala malo veći posjed, ali bez pravih prilika. Najveće šanse su stvorili nakon penala, kada je trebao biti dosuđen i jedanaesterac za domaćina. U ostalom dijelu igre bili smo ravnopravni.

Inter je u Puli bio oslabljen, nisu igrali Komorski, Blažević, Mazalović, Brlečić.

-U nedostatku važnih igrača bili bismo zadovoljni i bodom. No, sučeva pogreška odlučila je utakmicu i to me najviše srdi.

Kapetan Čović pred kraj utakmice je isključen i neće ga biti u sastavu u subotu 15. travnja, kada u Zaprešić (17 sati) dolazi Slaven Belupo. No, u konkurenciju su se vratili Mazalović, Komorski i Brlečić.

-Imamo dosta prostora za popravak.U Puli smo napravili puno individalnih pogrešaka u obrani i napadu. Protiv Slavena moramo biti znatno bolji.

Inter u Koprivnici loše prolazi, no u Zaprešiću je protiv Slavena uspješniji.

-Naglašavam kako u subotu neće niti važno tko igra. Svjesni smo činjenice da bismo pobjedom riješili naš status. Slaven Belupo nema pobjede ovog proljeća, ali riječ je o momčadi koja dobro igra. Teže dominaciji i imat ćemo problema ako im damo previše prostora. No, znamo kakav je ulog, dvoboj s Koprivničanima može nam biti prekretnica, zaključio je Toplak. (I. Pezelj)