Inter Zaprešić

Toplak: Rijeku natjerati u nervozu

Datum objave: 22.10.2016

U Interu se još zadovoljno osvrću prema prošlom vikendu i važnoj pobjedi nad Cibalijom, ali istodobno i vrijedno pripremaju za ono što slijedi. A slijede tri utakmice u šest dana, od toga dvije s najjačim hrvatskim momčadima. Rijeka, Cibalia (Kup) i Dinamo, to je Interov put koji počinje u nedjelju 23. listopada na riječkoj Rujevici.

Trener Samir Toplak u predvečerje putovanja prema Kvarneru kaže:

-Pobjeda nad Cibalijom omogućila nam je dobru zalihu i možemo reći da nam gostovanje u Rijeci dolazi u najboljem trenutku, u situaciji kad imamo mir. Rijeka djeluje strašno moćno i agresivno, zasluženo drži prvo mjesto u HNL-u. Ako Riječani ostanu na toj razini, ne vidim kako će ih Dinamo ugroziti na vodećoj poziciji. No, sezona je duga, i Dinamo će se podići...

Unatoč komplimentima na račun Rijeke, jasno je kako će Toplak i momčad i na Rujevici tražiti priliku za osnaživanje bodovnog konta. Uostalom, Toplakov Inter je u pet utakmica s Rijekom čak četiri puta uspio remizirati.

-Postoji nešto u tezi da Riječani teško s nama izlaze na kraj. Mi smo im 'crna mačka' i pokušat ćemo im opet bodovno napakostiti. Bod bi za nas bio velik, ali uvijek govorim igračima kako i najbolje svjetske momčadi ponekad znaju izgubiti. Događa se to i Barceloni, Manchester Cityju, Bayernu...

Trener potom dodaje:

-Rijeka još nije izgubila, ali i to se jednom mora dogoditi. Ako domaćina natjeramo u nervozu, ako ćemo što duže držati 'nulu', izgledi za uspjeh na Rujevici će rasti.

Inter i Rijeka u četvrtom kolu u Zaprešiću su odigrali 1:1, ali Toplak kaže kako se od tada dosta toga promijenilo, pa je slaganje taktike ipak bazirao na nekim kasnijim Rijekinim utakmicama. (I. Pezelj)