Inter Zaprešić

TOPLAK O UČINJENOM U PET KOLA NASTAVKA

Datum objave: 24.03.2017

Nogometaši Intera odradili su pet kola nastavka Prve HNL. Osvojena su tri boda (remiji s Cibalijom, Lokomotivom i Splitom, porazi od Dinama i Rijeke) pa je naš klub stanku u prvenstvu dočekao na osmom mjestu.

Subotnji remi (0:0) sa Splitom značajan je zato što je zadržano sedam bodova prednosti u odnosu na tu momčad, dok Inter u ovom trenutku ima čak 14 bodova više od posljednjeplasirane Cibalije. Sve, dakle, ukazuje na zaključak kako su Zaprešićani i dalje na sigurnom odstojanju od zone ispadanja.

Trener Samir Toplak o učinjenom u pet prošlih kola govori:

-S obzirom na situaciju s brojnim ozlijeđenim igračima, mogu konstatirati kako nismo imali ekstremnih kikseva. Porazi od Dinama i Rijeka ulaze pod naziv normalno, dok je u gostima kod Cibalije i Splita najvažnije bilo ne izgubiti, što smo ostvarili. Od Splita smo, recimo, bili bolji, ali nismo pobijedili. Domaći remi s Lokomotivom također ne smatram neuspjehom.

Kako šef struke gleda na izvedbe svojih igrača?

-Znatno nam nedostaje Ottochian, a dulje vrijeme nismo imali ni Kolara. To je ono što nam fali, brzi i hitri igrači, koje karakteriziraju prodori. Stoga smo morali mijenjati fizionomiju igre. U prvom kolu nastavka smo igrali bez špice, kasnije smo dosta mijenjali na krilnim pozicijama, ali uvijek nam je nedostajalo hitrine.

Inter drži osmo mjesto, ali ne odustaje od lova na više pozicije. Primjerice, petoplasirani Slaven Belupo ima pet, Istra tri, a Lokomotiva dva boda više.

-Žao mi je zbog toga što nismo osvojili sva tri boda u Splitu, peto mjesto tada bi bilo još bliže. U svakom slučaju, želimo se boriti za poziciju u sredini tablice. Jasno, primaran cilj je ostanak, ali želimo i više od toga. U takvoj situaciji bismo do kraja sezone mogli ukazati više prilika mladićima poput Mikulića, Šiljića ili Postonjskog. Bilo bi im to značajno iskustvo za novu sezonu, zaključio je Toplak.

Inter u subotu 25. ožujka gostuje u Sloveniji, u pripremnoj utakmicu domaćin Zaprešićanima bit će Radomlje. (I. Pezelj)