Inter Zaprešić

Toplak o rasporedu Prve HNL

Datum objave: 04.07.2016

Bliži se početak nove sezone Prve HNL. Inter će prvenstvo započeti u petak 15. srpnja, kada će gostovati u Koprivnici, kod Slavena Belupa. U drugom kolu u Zaprešić dolazi Osijek, nakon čega se putuje u Vinkovce, u goste Cibaliji.

Četvrto kolo dovodi Rijeku u Zaprešić, u petom se gostuje kod Dinama. Zatim slijedi domaćinstvo Lokomotivi, gostovanje kod Splita, domaća utakmica s Hajdukom, dok prvi krug prvenstva Inter završava u Puli, kod Istre 1961.

S trenerom Samirom Toplakom popričali smo o rasporedu početnih utakmica. Toplak kaže:

-Raspored u ovoj ligi s malo klubova može biti varljiv. Devet kola brzo prođe, a prošle sezone smo naučili da se sve brzo može okrenuti. Svaka utakmica je teška, ne postoji dvoboj za koji možeš reći kako ćeš lako pobijediti. Stoga pristup uoči svakog nastupa mora biti maksimalan.

Prisjetio se Toplak starta prošle sezone.

-U prvom smo kolu iznenadili Rijeku i osvojili bod. Ne treba se zamarati suparnicima, važno je da mi budemo optimalni. Istina, radije bih da prvenstvo otvaramo kod kuće, kao lani. Ovako idemo Slavenu, koji nam se prošle sezone pokazao kao nezgodan suparnik, naročito u Koprivnici. No, tradicija postoji kako bi se rušila.

Potom u Zaprešić dolazi Osijek?

-Osječani puno očekuju od nove sezone, nosi ih entuzijazam. Lani, osim u posljednjem kolu, nismo s njima dobro prolazili. Sad to želimo promijeniti. U trećem kolu smo u Vinkovcima, kod novog prvoligaša. Cibalija je uvijek tvrd i opasan domaćin.

Prva tri kola, uz sav respekt, ipak donose suparnike s kojima Inter može očekivati dobar bodovni ulov. To bi mnogo značilo pred dva vezana susreta s vodećim prvoligašima Rijekom i Dinamom.

-Ne smatram raspored na početku laganim. Mi u svakoj utakmici moramo biti na 100 posto ako želimo uspjeh. Ako štekamo, javit će se problemi. Tijekom svih utakmica moramo raditi 90 minuta, biti koncentrirani. Ne zamaram se računicom koliko ćemo bodova osvojiti u prva tri nastupa, idemo utakmicu po utakmicu.

U zaključku Toplak kaže:

-Prvenstvo je dugo i vrlo je bitno da nas ozljede zaobiđu. Nećemo imati naročito širok kadar. Samo jedna ozljeda može mnogo toga poremetiti. Lani smo po pitanju ozljeda imali povoljnu situaciju. U novoj sezoni želimo ponoviti razinu iz prošle, a kad prođe prvih devet kola moći ćemo analizirati ono što smo ostvarili. (I. Pezelj)