Inter Zaprešić

TOPLAK: OVO JE ČISTA IMPROVIZACIJA

Datum objave: 28.02.2018

Snijeg i zima okovali su Hrvatsku. Zaprešić nije iznimka. U takvim uvjetima odvijaju se treninzi Interovih nogometaša, koji od 16. veljače čekaju novu utakmicu. U ovom trenutku naši igrači pripremaju se za subotu 3. ožujka i gostovanje u Osijeku. Već za 7. ožujka zakazana je dvaput odgađana domaća utakmica s Istrom 1961. Jasno, u ovom je trenutku nemoguće kazati hoće li vremenske prilike dozvoliti odigravanje tih utakmica u zakazanim terminima.

 

Razgovaramo s trenerom Samirom Toplakom, kojemu su problemi s uvjetima znatno otežali rad. Toplak kaže:

-Ovo je čista improvizacija. Spremali smo se za petak, no stigla je odgoda. Potom smo se fokusirali na ponedjeljak i dočekali novu odgodu. Ritam treninga potpuno je poremećen, nije to ona razina rada kakva bi trebala biti. Jesam nervozan, ali i svjestan toga kako je u pitanju viša sila, nitko nije kriv. Nismo mi jedini, problema imaju i drugi, stoga ne treba kukati. Iz svega ovoga trebamo izaći jači i u utakmicama biti pravi, kako bismo kompenzirali neke stvari koje sada na treninzima ne možemo raditi.

 

Postoji mogućnost, bude li novih odgoda, odigravanja dosta utakmica u kraćem roku?

-To mi ne bi smetalo. Imam širok kadar igrača, svi su zdravi. Bitno mi je jedino da postoje normalni uvjeti za odigravanje utakmica. Neka se u tom slučaju igra svaka tri dana. Uostalom, i treniramo zato da bismo igrali utakmice.

 

Bude li u subotu igre u Osijeku, što se može očekivati?

-Teško je reći kako će dečki reagirati, travu nismo vidjeli još od ogleda s Rudešom. No, uvjeren sam kako imamo takav karakter da momčad izvuče maksimum i prilagodi se prilikama. U Osijeku uvijek dobro igramo, iako u posljednje vrijeme rezultati nisu bili povoljni. Ako damo sto posto – možemo parirati domaćinu.

 

U studenome je Inter na svom terenu odličnom igrom nadvisio Osijek, upisana je pobjeda 3:1.

-Tada smo odigrali vrlo zrelo. Odlično smo se branili, zabili ono što smo morali. To je putokaz za igru protiv takvih suparnika, zaključio je trener. (I. Pezelj)