Inter Zaprešić

TOPLAK O KAZNI I ISTRI

Datum objave: 14.09.2018

Razgovor s Interovim trenerom Samirom Toplakom bilo je neizbježno započeti s kaznom koju mu je izrekao disciplisnki sudac 1. HNL Alan Klakočer. Toplak je zbog isključenja u Koprivnici kažnjen suspenzijom trajanja mjesec dana. No, kako odluka nije konačna, a bit će tek nakon razmatranja žalbe, Toplak će smjeti voditi utakmicu s Istrom 1961, ogled koji se igra u Zaprešiću u petak 14. rujna s početkom u 18 sati. Toplak o kazni kaže:

-U Koprivnici sam reagirao nakon što je sudac kastastrofalno pogriješio i nitko me ne može uvjeriti u suprotno. Na ovu kaznu imamo pravo žalbe u roku od osam dana pa ćemo vidjeti kakva će biti odluka žalbene komisije.

O porazu (1:2) od Slavena Belupa trener je dodao:

-Prvo poluvrijeme bilo je uspavljujuće i zasluženo smo gubili. Ali, igrom u drugom poluvremenu sam zadovoljan. Odluka suca, kada nije dosudio jedanaesterac za nas, definitivno je utjecala na rezultat. Bila je to neoprostiva pogreška, za sve osim za sudačku komisiju. Da je dosuđen kazneni udarac zbog prekršaja na Burzanoviću i da smo izjednačili, vjerujem kako bismo pobijedili. Statistika je pokazala da smo bili bolji, ali bolji ne pobijeđuje uvijek.

Na redu je domaća utakmica s Istrom 1961.

-Istru je teško skautirati i predstavlja teškog suparnika. U stanci su doveli još neke igrače, pa mislim da smo mi u prednosti po pitanju uigranosti. Od naših igrača tražit ću pristup kakav je bio protiv Rudeša. Ako budemo na toj razini, imat ćemo manje problema i veće izglede za pobjedu. Uđemo li opušteno, misleći da će biti lako, ući ćemo u probleme. Istra je kvalitetu pokazala u Rijeci, a mi ne smijemo dozvoliti da nas gosti iskontriraju. Osim toga, moramo biti što učinkovitiji u igri prema naprijed – zaključio je Toplak. (I. Pezelj)