Inter Zaprešić

TOPLAK O AKTUALNOM TRENUTKU

Datum objave: 04.10.2017

Inter je porazom (0:2) na gostovanju kod Hajduka zaključio još jednu etapu Hrvatski Telekom Prve lige. Tako se naš klub uoči stanke zbog nastupa reprezentacije našao na sedmom mjestu s 11 osvojenih bodova. Iza Intera na tablici su Cibalia (9), Rudeš (7) i Istra (6), dok su ispred, na dostižnim pozicijama, Lokomotiva (12) i Slaven Belupo (13).

Razgovaramo s trenerom Samirom Toplakom, koji dosadašnji tijek sezone opisuje ovako:

-S početnim dijelom prvenstva sam zadovoljan. Tada je igrala momčad koja je prošla pripreme, bilo je dobro, osvojili smo dosta bodova. U nastavku smo se mučili, otišla su nam i dva najbolja igrača, Filipović i Puljić. Bili smo i momčadski i bodovno slabiji.

Ipak, ukupno gledajući, u dobroj mjeri i zbog pobjede u Vinkovcima, aktualni trenutak nije loš.

-Sada sam zadovoljan, ponajprije zbog činjenice da nam se dosta igrača vraća, a došli su i neki novi. Kadar nam se proširio, trebat će nam još malo vremena, ali vratit ćemo se na razinu s početka sezone.

S momčadi opet treniraju I. Blažević, koji bi već u subotu 7. listopada u Kidričevu (Aluminij) trebao dobiti određenu minutažu, te Zulim, koji je na putu potpunog oporavka. Također, uskoro se očekuje i povratak Prenge...

-Daj Bože da sljedeću stanku dočekamo kompletni, kako bismo jesensku završnicu dobro odigrali, pa na zimu mirno krenuli u pripreme.

Prije svega toga, Inter očekuju bronji ligaški ispiti. Ipak, sljedeća tri kola (Slaven, Rudeš, Istra) nose suparnike s kojima se može razmišljati o dobrom bodovnom učinku.

-Tu bi trebalo uzimati bodove, ali takve utakmice mogu biti dvosjekli mač, jer se sve može okrenuti kontra tebe. Ipak, razmišljamo pozitivno, dobro ćemo se pripremiti i biti spremni za te izazove. Moram još naglasiti kako sam zadovoljan Mezgom, Reganom i Andrićem, popunili su kadar i sigurno ćemo imati koristi od njih, zaključio je Toplak. (I. Pezelj)