Inter Zaprešić

TOPLAK: U MAKSIMIRU MORAMO BITI HRABRIJI

Datum objave: 03.03.2017

Inter je usred najtežeg dijela rasporeda Prve HNL. Naš klub nalazi se između utakmica s Rijekom i Dinamom, dvije najbolje hrvatske momčadi. Minule nedjelje Inter je na svom terenu poražen (1:2) od Rijeke, a u subotu 4. ožujka (15 sati) čeka ga gostovanje u Maksimiru.

Trener Samir Toplak o dvoboju s Rijekom kaže:

-I prije utakmice kazao sam kako protiv takvog suparnika moraš pogreške svesti na minimum da bi se imao čemu nadati. Mi smo napravili dosta velikih pogrešaka, što nas je koštalo. Oba pogotka primili smo nakon takvih situacija. Što se tiče želje, volje i agresivnosti, zadovoljan sam, tu nismo podbacili. No, drugi primljeni gol nas je sasjekao, teško se bilo vraćati.

Šef struke, međutim, naglašava:

-Nismo u depresiji, niti u negativi. U utakmicu s Dinamom ući ćemo rasterećeno. Neće igrati Šarić zbog žutih kartona, Brlečić je ozlijeđen, pa ćemo morati tražiti nova rješenja, u konkurenciju su ušli Čale i Mamut. No, najvažnije je da u Maksimiru budemo kompaktni.

S Toplakom smo pričali prije nego što je Dinamo u Kupu utrpao 'šesticu' Splitu. Rekao je trener kako Dinamo u prva dva kola nastavka prvenstva nije blistao, ali i najavio kako bi Zagrepčani mogli proigrati. Upravo to se dogodilo protiv Splita, stoga je oprez nužan.

-Iako u dvobojima s Rijekom i Dinamom nema pritiska, bilo bi lijepo u takvim utakmicama nešto uzeti. To bi bio super-poticaj za dalje i utakmice s manje snažnim suparnicima.

Protiv Dinama je Inter ove sezone odigrao tri utakmice (jedna u Kupu) i triput izgubio s pogotkom razlike.

-Da, uvijek smo tu negdje, sikiramo ih do kraja. Vjerujem da opet možemo namučiti Dinamo, pokušati iskoristiti pritisak pod kojim će igrati domaćin. Protiv Rijeke smo previše respektirali suparnika, u Maksimiru trebamo biti hrabriji. Tamo je lijepo igrati, teren je dobar, odlični uvjeti da budemo razigrani, zaključio je Toplak. (I. Pezelj)