Inter Zaprešić

TOPLAK: ZA POBJEDU MORAMO DATI STO POSTO

Datum objave: 13.07.2017

U petak 14. srpnja počinje nova sezona Hrvatski Telekom Prve lige. Prvenstvo će u Zaprešiću, s početkom u 20 sati, otvoriti Inter i Cibalia, utakmica je to na koju je ulaz besplatan. U nadi da će se na našem stadionu okuputi što više gledatelja, s nestrpljenjem očekujemo vidjeti izgled nove, redizajnirane Interove momčadi.

Trener Samir Toplak o učinjenom tijekom priprema kaže:

-Super smo odradili pripreme, mogu im slobodno dati ocjenu odličan. Sve planirano smo odradili, a vrlo je bitno i to što je bilo jako malo izostanaka s treninga. Problema su imali Ćosić i Zulim, koji je još uvijek izvan treninga, sada mu se pridružio i I. Blažević. Prenga i Bencun kasnije su došli, no 13-14 igrača koji su u prvom planu za start natjecanja, stopostotno je odradilo priipreme. Time sam izrazito zadovoljan.

U nastavku trener naglašava:

-Na nekim pozicijama još nismo 'poduplani', ali na nekim smo i trostruko pokriveni. Naročito se to odnosi na krilne igrače. Nismo uspjeli dovesti igrača na mjesto lijevog beka, tu sada koristimo Haramusteka, koji je prošao probu. Na desnom beku njišta nismo dirali, a vidjet ćemo kako će se Bencun snaći u špici. Imamo puno dobrih stvari, širinu kadra, ali i nekih koje bi se vremenom mogle pokazati problematičnima.

Prvi suparnik je Cibalia?

-To može biti zeznuto i ni u jednom trenutku ne prihvaćam tezu kako smo mi veliki favoriti. To igračima govorimo cijeli tjedan. Cibalijini problemi ne moraju ništa značiti, mi moramo biti čvrsto na zemlji i dati sto posto. Tek u tom slučaju otvorit će nam se veliki izgledi za pobjedu.

U prvih pet kola Inter će četiri puta (Cibalia, Hajduk, Slaven Belupo, Istra 1961) igrati doma, a u goste ide samo Rudešu.

-Sjajan raspored! Velik sam optimist i smatram kako u prvih pet kola imamo priliku napraviti razliku u odnosu na konkurente, zaključio je Toplak. (I. Pezelj)