pripreme_210619

TOMISLAV I FRANO, TOPLAKOVI KAPETANI

Datum objave: 21.06.2019

Prvog dana Interovih priprema trener Samir Toplak objavio je kako će kapetan u novoj sezoni biti Tomislav Mazalović, a njegov zamjenik Frano Mlinar. Riječ je o dvojici iskusnih igrača dobro znanih zaprešićkoj publici. Mazalović je na početku drugog, Mlinar trećeg boravka u našem klubu.

Mazalović je prošlog ljeta preselio iz Zaprešića u mađarski Diosgyor. Imao je tijekom sezona dosta problema s ozljedama, ali ipak je stigao ugraditi doprinos ostanku tog kluba u 1. ligi.

-Osnovni cilj je ostavaren i moj donedavni klub će i sljedeće sezone igrati u najjačem mađarskom razredu – kaže Mazalović i dodaje: – Bilo je to za mene novo životno iskustvo, prvi igrački staž u inozemstvu, dosta toga sam naučio.

Ipak, Tomislav je zadovoljan i povratkom u Zaprešić

-Lijepo je, tek je početak priprema i sve je još friško. Ovo sigurno nije moj korak unatrag, to više što je HNL iz sezone u sezonu sve bolji.

Potom je naglasio:

-Najvažnije mi je ostati cijelu sezonu zdrav. Opet ćemo imati dobru momčad, a tu je i trener Toplak koji je već šestu godinu u Interu. Dobro nas zna i mi njega, što može biti samo prednost.

Uloga kapetana?

-Zadovoljan sam zbog vrpce. Mlinar i ja smo, uz Ivana Čelikovića, najiskusniji i logično je da budemo primjer ostalima. Naravno, dat ću sve od sebe kako bih opravdao iskazano mi povjerenje – zaključio je Mazalović.

 

Mlinar upravo započinje treći mandat u našem dresu, došao je iz Lokomotive. Frano kaže:

-Imam lijepe uspomene iz prva dva boravka u Interu. Radio sam s Ilijom Lončarevićem, Borom Perkovićem, kasnije i Samirom Toplakom. Sva trojica su mi mnogo pomogla, izgradili me kao osobu i igrača.

Kakva su očekivanja od nove sezone?

-Tek smo počeli s radom, sigurno ćemo se i dodatno ekipirati. Još nismo točno odredili ciljeve, ali trebat će napredovati iz dana u dan, iz treninga u trening. U tom slučaju očekujem uspješan hod kroz sva iskušenja – napominje Mlinar. (I. Pezelj)