Inter Zaprešić

ŠARIĆ: DOMA MORAMO OSVAJATI BODOVE

Datum objave: 29.07.2017

Prije nešto manje od godine dana Tomislav Šarić vratio se u Inter. Iza njega su ostala iskustva iz Italije, Osijeka i Splita, a nije trebalo biti naročito pronicljiv kako bi se spoznalo da je naša momčad Šarićevim povratkom značajno osnažena. Prije odlaska u Italiju Tomislav je bio Interov kapetan, danas je to opet. Sasvim je logično da je kapetanska traka na Šarićevoj ruci, on je jedan od igrača po kojima se naš sastav prepoznaje.

Na poziciji zadnjeg veznog, u tandemu s jednako vrijednim Tomislavom Mazalovićem, Šarić jamči stabilnost igre, a prije nekoliko dana učinak je nadogradio i pogotkom Hajduku. Zabio je za smanjenje zaostatka na 1:2, te postavio temelj kasnijem izjednačenju i osvajanju boda. Za početak se kapetan osvrnuo na loše prvo poluvrijeme protiv Splićana:

-U prvom smo poluvremenu odigrali katastrofalno, iznimno loše. Znali smo da će Hajduk pritisnuti, ali veći je problem bio u nama, gostima smo jednostavno poklanjali lopte pa je 0:2 na poluvremenu za nas bio i dobar rezultat. Na odmoru smo se dogovorili da moramo čvršće stati u obrameni blok, što nam je olakšalo i posao u igri prema naprijed.

Kako je spomenuto, Šarić je prvi zatresao Hajdukovu mrežu. Iskoristio je dobar Rakov ubačaj i udarcem glavom svladao Stipicu.

-Kažu da je vodstvo 2:0 nezgodan rezultat i to se potvrdilo na Hajdukovu primjeru. I prije mog pogotka Puljić je imao priliku, a kada sam zabio shvatili smo da je rezultatski povratak moguć. Na kraju smo čak mogli i do pobjede.

Inter nakon dva kola ima četiri boda i pet postignutih pogodaka. Najava znatno bolje sezone od one prošle, naročito njezina proljetnog dijela.

-Dobro smo se pripremili, a učinak u prva dva kola daje nam pravo na realan optimizam. Imamo raspored kao da smo ga sami birali i sada to treba pretočiti u dobar bodovni učinak. Slijedi nam utakmica sa Slavenom Belupom, to je jako bitan ogled.

Inter će Koprivničane ugostiti u subotu 29. srpnja, s početkom u 19 sati.

-Znali smo lani protiv Slavena imati problema. Oni su promijenili sustav igre (sada igraju 3-4-3, op.a.), u obrani su čvrsti i agresivni, dok su u napadačkom smislu izgubili na kvaliteti. Vjerojatno je Ivanovski najopasniji, ali nećemo obratiti pozornost na samo jednog igrača. Vjerujem da ćemo biti uspješni, osnovna je stvar osvajati bodove na domaćem terenu.

Već smo spomenuli kako je Šarić opet Interov kapetan. Komentar?

-Kapetanska vrpca je velika čast i ponosan sam na tu činjenicu. Ali, napominjem kako imamo još dosta igrača koji su spremni povesti momčad i koji su vrlo bitni za Interovu igru, zaključio je Tomislav. (I. Pezelj)