Inter Zaprešić

SVEČANO OTVOREN NOVI TEREN

Datum objave: 17.11.2016

U srijedu 16. studenoga svečano je otvoren novi pomoćni teren u Interovom nogometnom kompleksu. Iako su prve utakmice na njemu ranije odigrane, a već neko vrijeme odvijaju se i treninzi, svečano otvaranje bila je prilika za okupljanje svih Interovih selekcija, čelnika grada Zaprešića i kluba, te brojne publike koja je došla uveličati ovaj važan događaj za zaprešićki nogomet.

Snažno je bilo izaslanstvo grada Zaprešića, predvođeno gradonačelnikom Željkom Turkom i predsjednikom Gradskog vijeća Dragom Bagom. Upravo je grad Zaprešić osigurao više od pet milijuna kuna, koliko je iznosila investicija u izgradnju nasušno potrebnog terena s umjetnom travom.

U ime Intera okupljenima se obratio predsjednik Izvršnog odbora Vladimir Pavetić, zahvalio gradskim čelnicima i najavio kako budućnost nosi izgradnju još dva terena, sve u cilju ostvarenja što boljih rezultata našeg kluba koji postoji gotovo devet desetljeća.

Gradonačelnik Turk naglasio je kako je novi teren izgrađen po svim standardima Hrvatskog nogometnog saveza i međunarodnih nogometnih organizacija. Potom je dodao:

-Ovo je prije svega investicija od koje će koristi imati naša djeca i mladost. Želimo im pomoći da se uče odgovornosti u životu, želeći im bezbrižno odrastanje i uspješne sportske rezultate.

Zatim je Turk, u društvu Pavetića i Interova direktora Branka Laljka, presjekao vrpcu i službeno otvorio teren. Sve je popraćeno vatrometom, a direktor Laljak ponudio je gradonačelniku da kao vratar pokuša obraniti nekoliko jedanaesteraca u izvedbi Interovih igrača. Izazov je prihvaćen, Turk je od tri udarca s bijele točke zaustavio dva, jedini ga je svladao ponajbolji Interov igrač Jakov Puljić.

Na kraju su sve aktualne Interove selekcije, uključujući i prvu momčad, sudjelovale u snimanju prigodnog spota. (I. Pezelj)