Inter Zaprešić

PRIMILI PET OD STURMA

Datum objave: 04.09.2017

Nogometaši Intera u austrijskom mjestu Gralli odigrali su prijateljsku utakmicu sa Sturmom i pretrpjeli uvjerljiv poraz. Sturm je trijumfirao 5:0 i u potpunosti nadigrao našu momčad.

Sturm je snažna ekipa, vodeći je u austrijskom prvenstvu, tijekom prvih šest kola upisao je šest pobjeda. Inter mu se pokušao suprotstaviti, ali to nije dobro išlo. Već nakon 13 minuta austrijski klub vodio je 2:0. Precizan udarac Zulechnera načeo je našu mrežu, a Schoissengeyr je glavom postigao drugi pogodak za Sturm. U 34. minuti suparnikov vratar ispucao je dugu loptu, Interova obrana je zaspala, a Alar bez problema povisio na 3:0.

U drugom poluvremenu bilo je mnogo izmjena, a Inter je, bar donekle, uspostavio ravnotežu. Pucali su Andrić i Čirjak, dok je Gadže imao prodor koji je dosta obećavao, ali bez pravog efekta. Na žalost, pred kraj utakmice dosuđena su i dva jedanaesterca za Sturm, koje su Schoissengeyr i Huspek pretvorili u pogotke, a svoju momčad doveli do visokih i konačnih 5:0.

 

Branko Lađević, asistent Samira Toplaka, nakon utakmice je izjavio:

-Sturm je u ovom trenutku za dvije klase bolji od nas, njegova pobjeda je sasvim zaslužena. Mi smo puno 'kumovali' kod golova, dva primili iz jedanaesteraca, još jedan iz prekida. Zapravo dva, jer takav pogodak, pri  kojem je vratar ispucao loptu iz svojih pet metara i asistirao strijelcu, nikad nisam vidio.

 

Interov sastav: Mrmić, Haramustek, Grgić, Komorski, Mamić, Postonjski, Šarić, Tomičić, Rak, V. Blažević, Bencun. Još su igrali: Bosec, Dalić, Nekić, Pleić, Fumić, Gadže, Čirjak, Vukmanić, Ottochian, Andrić. (I. Pezelj)