Inter remizirao s ukrajinskim Stalom

Datum objave: 10.07.2016

Interovi nogometaši u subotu s opet putovali u Austriju i tamo remizirali 0:0 s ukrajinskim Stalom. Utakmica je odigrana u Unterschutzenu, a Zaprešićani su dobro izgledali protiv snažnog suparnika, osmoplasiranog ukrajinkskog kluba u prošloj sezoni.

Interu su zbog ozljeda nedostajali Čović, Čeliković i Zulim, ali i bez njih je momčad Samira Toplaka izgledala solidno.

Inter je bio kvalitetan, naročito u obrambenom dijelu igre. No, ukupno gledajući, ni ofenzivni segment nije bio loš. Naravno, nedostajali su pogoci, konkretizacija obećavajućih akcija. Naš klub je stvorio više izglednih akcija i imao nekoliko finih situacija. Ipak, najbolju priliku utakmice propustio je Stal. Naime, ukrajinski sastav u 39. minuti imao je jedanaesterac, ali Mrmić je obranio Voroninov udarac s bijele točke. To je Mrmiću drugi obranjeni jedanaesterac na ovim pripremama.

Trener Toplak nakon utakmice je kazao:

-Bila je to jako dobra igra, momčadski smo izgledali kvalitetno, naročito u fazi obrane. U napadu smo još uvijek premalo opasni, ali imamo puno novih igrača i treba nam vremena. Na dobrom smo tragu, a kad nam se vrate neki igrači podići ćemo razinu forme. Ukupno, zadovoljan sam, ovo nam je bila glavna proba uoči prvenstva, igrali smo na rezultat i nismo izgubili.

Inter je na ovim pripremama imao priliku igrati protiv tri snažne inozemne momčadi. To su ruski Terek (0:1), rumunjski prvak Astra (2:3) i ukrajinski Stal (0:0). U sva tri dvoboja Zaprešićani su bili dobri i to je ono što ohrabruje uoči starta Prve HNL. Inter će prvenstvo otvoriti u petak 15. srpnja, kada gostuje kod Slavena Belupa.

Interov sastav: Mrmić, Hanžek, Filipović, Komorski, Mesfin, Šoljić, Mazalović, Brlečić, Blažević, Danoski, Kolar. Još su igrali: Ottochian, Begić, Prša, Mamut. (I. Pezelj)

(napomena: KOD KOPIRANJA TEKSTA U TISKANE ILI ELEKTRONSKE MEDIJE, OBVEZNO JE NAVESTI IZVOR TEKSTA, KAO I OSTAVITI SAMOG AUTORA ČLANKA NA KRAJU KOPIRANOG TEKSTA!)