Inter Zaprešić

SOLOMON – NOVI INTEROV GOLGETER

Datum objave: 05.07.2018

Inter je u protekle tri sezone, od povratka u Prvu HNL, uvijek imao izvrsne napadače, vješte golgetere, autore impresivnih pogodaka. Ilija Nestorovski, Jakov Puljić (nije klasična špica) i Komnen Andrić postavili su visoke standarde, a svi su izgledi da će i u predstojećoj sezoni jedan napadač biti u prvom planu.

On je Theophilus Solomon, Nigerijac koji je ovoga ljeta stigao u Zaprešić. Solomon je dugi niz godina bio Rijekin igrač, ali redovito je u tom razdoblju išao na posudbe. Iako su mu tek 22 godine, već je prošao Pomorac, Zadar, Šibenik, Istru 1961, a prošle sezone nastupao je u Srbiji, za Partizan, te na Cipru, za Omoniju. Solomon je u mladim godinama skupio značajno iskustvo, a na početku kaže:

-Igrajući za nekoliko hrvatskih klubova odlično sam upoznao ovdašnji nogomet. Bilo je vrlo dobrih sezona, poput onih u Šibeniku i Istri, a sada se želim iskazati u Interovom dresu. S Rijekom sam okončao suradnju i želim se u potpunosti posvetiti Interu.

Pamti nastupe protiv našega kluba...

-Postigao sam dva gola Interu, a zapamtio sam kako je uvijek bila riječ o dobroj momčadi s dosta mladih igrača. Sada sam u Zaprešiću, nekih novih suigrača sjećam se od ranije, a na treninzima sam se uvjerio kako ovi momci dobro rade i imaju kvalitetu.

Solomon je već na prvim pripremnim utakmicama impresionirao načinom igre. Ima tu snage, energičnosti i kvalitetne realizacije. Zasad je zabio dva gola, protiv MTK i Ujpesta, ali prave stvari očekujemo tek kada starta prvenstvo. Popularni 'Solo' visoko je postavio letvicu očekivanja:

-Cilj mi je postići 15 pogodaka u sezoni, za ostvarenje te namjere žestoko ću raditi.

A gdje vidi Inter?

-Očekujem da se borimo za plasman u Europu!

Zvuči vrlo optimistično, Solomon očito nema skromna očekivanja. Stoga će morati biti u pravom izdanju kako bi i on i momčad zaplovili vodama uspjeha. Naš novi napadač još je izdvojio Cristiana Ronalda kao vodećeg svjetskog igrača, dok u svojoj domovini Nigeriji najviše cijeni Ahmeda Musu... Sretno 'Solo'! (I. Pezelj)