Inter Zaprešić

SNAŽNI I BEZ STRANACA

Datum objave: 17.07.2017

Inter je vrlo uspješno započeo novu sezonu. U 1. kolu Hrvatski Telekom Prve lige pobijedio je (3:1) Cibaliju i ostvario željeno na startu prvenstva. Iako to nije bila jednostavna utakmica, iako su Vinkovčani vodili, naša bitno promijenjena momčad znala je pronaći put do preokreta i dohvatiti tri boda.

Već na pripremnim utakmicama moglo se zaključiti da je ovaj Inter znatno snažniji od prošlosezonskog, dvoboj s Vinkovčanima to je i potvrdio. Provjereni znalac Samir Toplak na odličnom je putu da stvori momčad koja će biti atraktivnija, efikasnija i, na koncu, bodovno uspješnija nego ona lani.

Zaninljivo je, međutim, notirati još jedan podatak. U Interovoj momčadi ove sezone nema stranaca. Ovdje valja napomenuti kako je točno da se Herdi Prenga priklonio albanskoj reprezntaciji, ali riječ je o mladiću koji je rođen u Hrvatskoj, ima hrvatsko državljanstvo, a svojedobno je nastupao i za mlađe uzraste hrvatske reprezentacije. Prengu, dakle, ne možemo smatrati strancem.

Proljetos su za Inter nastupala tri strana nogometaša; Khaled Mesfin, Luca Polizzi i Abid Mujagić, no početkom ljeta napustili su Zaprešić. U Inter je došlo dosta novih igrača, ali redom hrvatskih nogometaša. Nije ovaj napis, da se razumijemo, nipošto usmjeren protiv stranih državljana. Uostalom, Makedonac Ilija Nestorovski zasluženo se već sada smatra legendom Intera, čovjekom koji je ostavio dubok trag u zaprešićkom i hrvatskom nogometu. Takav, neprijeporno vrhunski, nogometaš uvijek će biti dobrodošao, bez obzira na to koje nacionalnosti bio.

Uvidom u rostere hrvatskih prvoligaša, lako je uočiti kako samo Inter i Cibalia nemaju strance. Smatramo da je to dobar put, iako će kvalitetan inozemni nogometaš uvijek biti rado prihvaćen i od suigrača i od navijača. No, dobrog stranog igrača nije baš lako pronaći pa je u takvoj situaciji logično dati prednost domaćim mladićima. (I. Pezelj)