Inter Zaprešić

SLAVEN BELUPO GOST ZAPREŠIĆA

Datum objave: 05.11.2018

Pred Interovim nogometašima utakmica je 13. kola Hrvatski Telekom Prve lige. U Zaprešiću će ovog ponedjeljka (18 sati) gostovati Slaven Belupo, čime će biti okončan niz od šest uzastopnih domaćih nastupa momčadi Samira Toplaka. Jedan od tih nastupa bio je i onaj u Kupu protiv Istre 1961, koju je Inter pobijedio 2:1 i plasirao se u četvrtfinale.

Ipak, u prvom planu je prvenstvo, u kojemu naš sastav drži osmo mjesto, s prikupljenih 10 bodova, dva manje od Koprivničana. To dodatno potencira važnost ove utakmice, ali dojma smo da se malo pretjeruje kada se sraz sa Slavenom naziva ključnim, sudbonosnim i tome slično. I trener Toplak izbjegava preteške riječi:

-Neće svijet stati nakon ove utakmice. Riječ je o dvoboju poput svakog drugog, u kojemu su bodovi potrebni, ali daleko od toga da će se nešto ključno riješiti. Uostalom, i da ne pobijedimo, i dalje ćemo držati osmo mjesto, što je glavni cilj. Neće, dakle, bez obzira na ishod, biti tragedije, niti će se srušiti stadion. Naravno, svim snagama želimo utakmicu dobiti i pobjeda bi nam bila vrlo bitna.

Inter je prije dva mjeseca poražen (1:2) u Koprivnici, a utakmica je ostala zapamćena po nedosuđenom očitom jedanaestercu nad Burzanovićem, te Toplakovom isključenju zbog kojega je bio suspendiran mjesec dana. No, vratimo li se isključivo prikazanom na terenu, koprivnički dvoboj pokazao je kako se Inter sa Slavenom može nositi. Toplak naglašava:

-Imamo kvalitetu za pobjedu, iako je Slaven bez daljnjega dobra ekipa. Drago mi je što su igrači u prethodna tri dana na treninzima iskazali odlučnost da protiv Slavena budu na pravoj razini. Nadam se da ih neće nešto zakočiti, da se u glavama neće pojaviti kočnice, pa će pokazati kako mogu puno više nego na prethodnim utakmicama – poručio je šef struke.

Mi ćemo još dodati kako stoji činjenica da je riječ o važnoj utakmici, ali nogomet će se igrati i nakon ponedjeljka. Bilo bi lijepo kada bi se to dogodilo s tri boda više na Interovom kontu. (I. Pezelj)