Inter Zaprešić

INTER I SHKENDIA ODIGRALI 1:1

Datum objave: 18.06.2017

Nogometaši Intera odigrali su prvu pripremnu utakmicu za novu sezonu. U slovenskim Bakovcima naša je momčad odigrala 1:1 protiv Shkendije, momčadi iz vrha makedonskog nogometa, koja je prošle sezone igrala i u finalu Kupa Makedonije.

Shkendia je povela u 54. minuti pogotkom Ibraimija, a Inter je izjednačio golom Vlatka Blaževića u 85. minuti. Shkendia je od početka imala nešto više od igre, Santini je u prvom poluvremenu dvaput zaustavljao slobodne udarce suparnika, u prigodama su bili još Ibraimi i Abdurahimi, no rezultat se u toj fazi igre nije mijenjao. U prvom dijelu za Zaprešićane je u dva navrata pokušao Čirjak, a najbolju prigodu imao je Filipović u 41. minuti, no neprecizno je pucao glavom.

Shkendia je povela u 54. minuti, nakon solo-akcije Ibraimija. Deset minuta kasnije za priliku se izborio Blažević, no nije zatresao mrežu. Baš kao ni Rešetar u 84. minuti, kada se vješto snašao i pucao, no vratar je obranio. Ipak, Inter je tom prigodom zaradio korner, a nakon ubačaja iz kuta Rodin je proigrao Blaževića koji je zatresao mrežu i postavio konačan rezultat.

Interov trener Samir Toplak nakon utakmice je kazao:

-Suparnik je bio brži i življi, malo duže je u treningu. Stoga nismo bili nešto naročito konkurentni u igri. Završilo je 1:1, no jasno je kako trebamo popunu kadra. Potrebna su nam bar još četiri prava igrača kako bismo imali sigurnost. Igrali smo s dvojicom koja su 2000. godište i trojicom rođenih 1999., to su još takoreći kadeti. U ovom trenutku nemamo kadar koji je dostatan za ozbiljnu igru. Čekamo još lijevog bočnog, špicu i stopera, a potreban nam je i jedan zadnji vezni, jer Mazalović i Šarić ne mogu sami izgurati cijelu sezonu.

Dodajmo još da su za Shkendiju od prve minute zaigrala dvojica bivših Interovih igrača, Ivan Čeliković i Stefan Vujcic, također i nekadašnji Zagrebov član Besart Abdurahimi.

 

Interov sastav: Santini, Zulim, Filipović, Dalić, Mikulić, Mazalović, Šarić, Čirjak, Rak, Tomičić, Mamut. Još su igrali: Mrmić, Bosec, Rodin, Begić, Vuletić, Postonjski, Fumić, Ottochian, Šiljić, Blažević, Vukmanić, Rešetar. (I. Pezelj)