Inter Zaprešić

ŠARIĆ OPTIMIST UOČI OSIJEKA

Datum objave: 20.04.2017

Iza Intera je utakmica protiv Slavena Belupa, ogled u kojem je naša momčad dugo vodila, ali na kraju osvojila bod. Završilo je 1:1, a Inter je dvoboj opet završio s igračem manje. Crveni karton ovaj put dobio je vratar Mrmić, a kako je Čović odrađivao suspenziju zbog isključenja u Puli, završnicu je pred vratima odradio junior Madžar.

Razgovaramo s Tomislavom Šarićem, koji je sudjelovao u akciji za briljantan Puljićev pogodak.

-To smo uvježbavali na treningu, kaže Tomislav. –Znali smo da Slaven igra zonu, izveli tu akciju i postigli pogodak. Kažem, radili smo to na treningu, ali ne znam u kolikoj se mjeri može uvježbati onakav gol. Nije sve to bilo slučajno, no presudan je bio Puljićev majstorski udarac.

Kako s vremenskim odmakom Šarić gleda na remi s Koprivničanima?

-Žao mi je što nismo pobijedili, teško je kad u 82. minuti primiš gol iz prekida. Gosti su nas, istina, zadnjih pola sata pritisnuli, ali osim jedne vratnice nisu nam stvarali prilike. Na kraju smo bili s igračem manje i dobro je što nismo izgubili. Ipak, predugo smo bez pobjede, odavno nismo osvojili sva tri boda.

U čemu je problem?

-Uvuče se u nas nepotreban strah, iako su utakmice s Lokomotivom, Istrom i Slavenom pokazale da smo s njima 'tu negdje'. To su momčadi prema kojima moramo gledati, a ne Split i Cibalia. Padamo na nekim detaljima i to treba ispraviti. Moramo biti još čvršći, s većom voljom da dobijemo utakmicu.

U petak 21. travnja (18 sati) Inter gostuje u Osijeku. Čeka ga nekadašnji Šarićev klub.

-Ima u Osijeku dosta igrača s kojima sam dijelio svlačionicu. Ove sezone smo triput igrali protiv Osijeka, imamo dva remija i poraz, no u pravilu smo se dobro nosili. U Osijeku sam baš ja bio strijelac, a u završnom jesenskom kolu doma smo bili bliži pobjedi.

Iz svega izrečenog, lako je opipati Tomislavov optimizam.

-Prethodne tri utakmice s Osijekom moraju nam biti pokazatelj. Možemo igrati s njima, borit ćemo se maksimalno i ne znam zašto u Gradski vrt ne bismo išli pobijediti. U redu, Osijek je treći, to respektiram, ali mislim da je došlo vrijeme za našu pobjedu.

Tko će predstavljati najveću opasnost, Ejupi, Lopa ili netko treći?

-Osim spomenutih, Osijek ima još četiri-pet igrača koji mogu riješiti utakmicu. Uglavnom i pobjeđuju na račun individualnih kvaliteta, ali mi idemo hrabro, s jasnim stavom da možemo do uspjeha, zaključio je Šarić. (I. Pezelj)