Inter Zaprešić

SANTINI OTIŠAO U OSIJEK, DOŠAO MATKOVIĆ IZ CIBALIJE

Datum objave: 09.02.2018

Krševan Santini napustio je Inter i pristupio Osijeku. Ovaj odlični vratar na taj je način okončao drugi boravak u našem klubu. Prvi 'mandat' započeo je 2010. godine i u Zaprešiću se zadržao dvije i pol sezone. Prošloga ljeta Krševan je po drugi put stigao u Zaprešić i ostao pola godine. Branio je odlično i bio jedan od najvažnijih članova naše momčadi.

Sada je došlo vrijeme za novi odlazak, ovaj put u Osijek. Krševan kaže: Želim zahvaliti Interu i to nije prigodna floskula. Drago mi je što sam pristupio zdravoj sredini kakva je Osijek, ali istodobno i žao što napuštam Inter. Hvala klubu, stručnom stožeru, suigračima  i direktoru Branku Laljku. Inter mi je po drugi put ukazao povjerenje, a sada mi omogućio ovaj transfer. Tijekom prošle jeseni osjećao sam obiteljsku atmosferu, momčad su krasili zajedništvo i harmonija. Sve to očitovalo se u dobrim rezultatima.

Santiniju želimo mnogo uspjeha na novoj adresi, a izdvajamo i ove njegove riječi: Ovo nije zbogom, već – doviđenja. Zaprešić i Inter doživljavam kao svoj drugi dom.

Mladen Matković novi je Interov vratar. Mladen je rođen 1989. godine, najveći dio karijere proveo je u Cibaliji, dvije sezone branio za Zadar, nastupao još za Otok i Vukovar. Od ljeta prošle godine bio je bez angažmana, da bi se sada skrasio u Interu. Mladen kaže: Trenirao sam s Osijekovom mladom momčadi, a nedavno je stigao poziv trenera Samira Toplaka, s kojim sam svojedobno radio u Cibaliji. Toplaka je zanimalo jesam li slobodan i voljan doći u Inter, odgovor je bio potvrdan, nakon čega sam se brzo dogovorio s direktorom Brankom Laljkom. I potpisao za Inter...Matković je, kako smo naveli, trenirao u Osijeku, tako da je spreman, ali ističe kako nije branio pola godine i potrebne su mu utakmice. Putem treninga ću se pokušati što prije nametnuti. Naravno, istodobno želim i da Ante Mrmić što bolje brani, jer je to bitno kako bi klub bilježio dobre rezultate i osvajao bodove.

Podsjetio je Matković i na specifičnost vratarske pozicije. Koliko god neki klub imao dobre golmane, na travnjak može samo jedan. Zatim smo upitali Mladena koliko je pratio Inter. Igrao sam mnogo puta protiv mog novog kluba, a prošle polusezone pratio sam sve što se događalo Prvoj ligi. Znam da je Inter dobro plasiran i ima sve uvjete da sezonu okonča bez stresa. Osim trenera, Matković je u Zaprešiću zatekao i dobro mu znana lica poput Tomislava Mazalovića, pomoćnog trenera Davora Bagarića...Da, to su moji suigrači iz vinkovačkih dana. Odmah su mi se stavili na raspolaganje, spremni pomoći u svakom trenutku prilagodbe. Tako da se u Interu uopće ne osjećam 'strancem'. Za kraj, pitali smo Matkovića za njegove najjače vratarske kvalitete. Mislim da su to situacije 'jedan na jedan', imam eksplozivonst i brzinu. Ali, ide mi i ostalo i vjerujem kako ću to imati prilike pokazati. Baš sam se zaželio utakmica! (I. Pezelj)