Inter Zaprešić

S OLIMPIJOM REMI 2:2

Datum objave: 02.02.2017

Inter je u Čatežu odigrao utakmicu s ljubljanskom Olimpijom, ogled je okončan rezultatom 2:2. U prvom poluvremenu nije bilo pogodaka, no u nastavku su viđena četiri gola.

Olimpija je povela u 62. minuti, nakon brze kontre upućen je udarac kojeg je Čović obranio, no lopta se potom odbila od Komorskog i završila u mreži. Deset minuta kasnije naša momčad je izjednačila, a strijelac je odmjerenim udarcem bio Puljić. U 74. minuti opet je na sceni Puljić, koji fantastičnom parabolom s 25 metara postiže prekrasan pogodak. Puljić je već izgradio osebujan stil, takve udarce rijetko viđamo i na prestižnim međunarodnim pozornicama.

Utakmica se bližila kraju, Inter je vodio 2:1 i bilo je izgledno da će, nakon Celja i Maribora, ove sezone biti svladana još jedna ugledna slovenska momčad. No, pred kraj dvoboja sudački kriterij postajao je sve skloniji Ljubljančanima. To je rezultiralo izjednačujućim pogotkom Kirma u 90. minuti. Čvrst dojam je kako je taj pogodak postignut iz zaleđa.

-Sto posto je bio ofsajd, kaže Interov trener Samir Toplak. Potom je ocijenio viđeno u utakmici u kojoj je Inter bio oslabljen neigranjem niza igrača zbog ozljeda.

-Ne mogu biti zadovoljan kao s prethodnim utakmicama, nastavio je Toplak. –Griješili smo u pasu, te suparniku dozvolili previše opasnih situacija pred našim vratima. Ipak, bila je to vrlo dobra provjera za našu momčad. Smatram kako bismo morali popuniti igrački kadar, ponajprije jednim stoperom i jednim desnim bočnim igračem. Na tim pozicijama nam trebaju alternative.

Interov sastav: Čović, Bosec, Filipović, Komorski, Mesfin, Šarić, Brlečić, Blažević, Puljić, Polizzi, Mujagić. Još su igrali: Mbong, Kunštić, Zulim, Šiljić, Mikulić, Glasnović, Begić. (I. Pezelj)