inter_rijeka_110219

PODBAČAJ PROTIV RUDEŠA

Datum objave: 11.03.2019

Nogometaši Intera pretrpjeli su poraz na gostovanju kod Rudeša. Suparnik je upisao pobjedu 2:0 u utakmici 24. kola Hrvatski Telekom Prve lige, odigranoj u Zagrebu, na stadionu u Kranjčevićevoj ulici. To je prva pobjeda Rudeša u ovom prvenstvu, što dovoljno govori o podbačaju naše momčadi.

Prvo poluvrijeme bilo je sasvim nesadržajno, zapamtili smo tek jedan Šimunčev pokušaj glavom. Nastavak je krenuo još gore po Inter. Nakon samo 15 sekundi igre Barić je proigrao Juranovića, a on efektnim udarcem zatresao Matkovićevu mrežu. Inter je blizu izjednačenja bio u 51. minuti, no dobar Mamutov udarac zatresao je gredu. Devet minuta kasnije Filipović je igrao rukom u kaznenom prostoru, no sudac Pejin nije dosudio jedanaesterac za goste.

Zatim je Šimunec s gol-crte izbacio opasan udarac domaćina, ali u 77. minuti Joao Eric iz velike je daljine iznenadio Matkovića i postavio konačnih 2:0. U 83. minuti Mišković je sa šest metara promašio prazna vrata. Tada je postalo jasno da će se Inter u Zaprešić vratiti praznih ruku, pa ni neke izgledne situacije u samoj završnici nisu dobile na značaju.

 

Trener Samir Toplak:

-Rudešova pobjeda je zaslužena. Prvo poluvrijeme bilo je ništa-ništa, igrali smo sasvim nekonkretno. A zatim u 20. sekundi nastavka primili pogodak. S obzirom na to da se Rudeš zna braniti, posao nam je bio bitno otežan. Drugi gol dobili smo udarcem 'iz Španskog' ili 'iz Vrapča'... Pred kraj smo na ho-ruk imali neke prilike, Mišković je promašio zicer...

 

RUDEŠ: Banić, Filipović, Šuto (od 86. Obanor), Vuco, Rožman, Joao Eric, Halilović, Lisakovič (od 46. Barić), Juranović, Kovačević (od 70. Božić), Štrkalj.

 

INTER: Matković, Bosec, Šimunec, J. Čeliković, Valentić, Brezovec, Muhar, Serderov, Rak (od 59. Conev), Čulina (od 74. Mišković), Kaluđerović (od 46. Mamut).

 

Sudac: Pejin (Donji Miholjac). (I. Pezelj)