inter_rijeka_110219

ODLAZAK U GOSTE RUDEŠU

Datum objave: 07.03.2019

Pred Interom su dva nastupa protiv momčadi koje su iza njega na tablici Hrvatski Telekom Prve lige. Naš sastav prikupio je 21 bod, Istra 1961 ima 17, dok je posljednjeplasirani Rudeš na četiri boda.

Upravo je Rudeš sljedeći Interov suparnik, dočekat će našu momčad u petak 8. ožujka, a utakmica u Kranjčevićevoj ulici započet će u 18 sati. Tjedan kasnije Inter će ugostiti Istru, no u ovom je trenutku fokus usmjeren samo na Rudeš. Mi ćemo se, međutim, prisjetiti prošloga studenoga, kada je Inter protiv ove dvije momčadi upisao pobjede i sa šest vezanih bodova značajno osnažio poziciju u ligi.

Želimo, naravno, reprizu takvog učinka, iako trener Samir Toplak naglašava kako su pred Interom teške utakmice.

-Ovo je zeznuta liga i stoga nas očekuju izrazito teške zadaće. Govorimo li o Rudešu, njegova momčad se podigla i za uspjeh ćemo morati biti na visokoj razini – napomenuo je šef struke.

Rudešane je zimus preuzeo iskusni stručnjak Tomislav Ivković, a u pet utakmica nastavka prvenstva osvojio je bod protiv Lokomotive. Rudeš je izvjestan putnik u Drugu ligu, ali Ivković želi od svoje momčadi na svakoj utakmici izvući maksimum. Inter i Rudeš u siječnju su u Zaprešiću odigrali pripremnu utakmicu, rezultat je glasio 2:2. U ovom prvenstvu naša momčad je dvaput pobijedila Rudešane, 3:0 u Zaprešiću i 1:0 u Kranjčevićevoj.

Inter će određeno vrijeme biti lišen usluga stopera Ivana Tatomirovića. Njegova ozljeda prošle nedjelje više je oneraspoložila Toplaka od izgubljene utakmice s Hajdukom. Nema dvojbe, izostanak Tatomirovića velik je hendikep, ali Inter ima dovoljno potencijala da se prilagodi i takvoj situaciji. Vjerujemo već u Kranjčevićevoj... (I. Pezelj)